Zawleka
8.02.2008, 15:31:18
Witam.
Umieściłem na mojej stronie po lewej stronie rozsuwane menu na bazie mootools ( menu działa elegancko ) , jednak po prawej stronie mam div'a z zawartością, teksty zdjęcia. W FireFox oraz Opera działa to poprawnie, mianowicie menu się rozwija, a prawa strona pozostaje na swoim miejscu.
Natomiast w IE 6 jest problem, wraz z rozwijaniem menu w dół razem z menu zjeżdza prawa strona.
Lewe menu ma ustawiony float:left, a prawy kontener nie ma ustawionego float, lub ustawiam clear:right i działa ale tylko w FF i Opera
Ma ktoś pomysł na to ? Bo już włosy wyrywam z głowy aby to dostosować pod IE.
Będę bardzo wdzięczny za rozwiązanie tego problemu.
Toadstyle
9.02.2008, 10:15:00
Z wyobrazni bedzie ciezko : p.Probowales float:right dla zawartosci?Moze lepszym pomyslem bedzie wyswietlenie i wypozycjonowanie menu uzywajac position:absolute - to wyjmie je z ogolnego przeplywu strony.Jezeli znajdzisz sposob na ustawienie tego dla opery i ff dopisz przed nim selektor potomka naprzyklad html>body ktory niejest obslugiwany przez ie a nastepnie nad regula dla ff i opery mozesz ustawiac dla ie np
#przyklad {margin:2px;} <--ie
html>body #przyklad {marginl:3px;} <--ff i opera
pozdrawiam.jak mowilem lepiej jest co zobaczyc
Witam,
Czy menu korzysta z elementów listy li, ul?
Tez mialem taki problem wystarczy wstawic znaki komentarzy miedzy kolejnymi elementami listy i bedzie ok
Problem jest opisany w ksiazce Projektowanie serwisow WWW - J.Zeldman
Pozdrawiam