Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jaki klient FTP ?
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Marelek
Witam.

Jak w temacie, szukam klienta FTP,
który może obsługiwać ponad 2000 plików na katalog.

Pozdrawiam.
Mariusz
Jabol
Każdy powinien. 2000 plików to pestka. spróbuj total commandera (zakładam, że działasz na windowsie), zawsze mi dobrze działał.
nevt
FileZilla też bardzo dobrze sobie radzi - wczoraj ciągnąłem kilka tys. plików... do tego kolejkuje zadania i odpala do 10 ...oddzielnych wątków ściągających co oznacznie przyspiesza transfer wielu drobnych plików...
Marelek
Ale chodzi o ponad 2000 plików w jednym katalogu.
Zawsze uzywałem TC, teraz testowałem też FlashFXP i Chili FTP,
każdy wczytuje tylko nie całe 2000 plików z danego katalogu.
Musze umieścić po kilkanaście tyś. w katalogach.
Wysyłać się da ale to jest jakby w ciemno bo nie widać tych plików.

Pozdrawiam.
Mariusz
bim2
FlashFXP ostatnio pobierałem ponad 2 tysiące obrazków (jakoś 50kb każdy) i spokojnie mi to pobrał. smile.gif Może to coś z internetem a nie klientem ftp? smile.gif
Wieviór
Ja zdecydowanie polecam FileZilla, wielu używałem, ale ten zdecydowanie najlepszy ;]
escaflowne
Cytat(Marelek @ 14.02.2008, 11:53:02 ) *
Ale chodzi o ponad 2000 plików w jednym katalogu.
Zawsze uzywałem TC, teraz testowałem też FlashFXP i Chili FTP,
każdy wczytuje tylko nie całe 2000 plików z danego katalogu.
Musze umieścić po kilkanaście tyś. w katalogach.
Wysyłać się da ale to jest jakby w ciemno bo nie widać tych plików.

Nie wiem jakie oprogramowanie realizuje w Twoim przypadku funkcję serwera FTP, ale Pure-FTPD (serwer FTP) w domyślnej konfiguracji ma limit listowania zawartości folderu do 2000 elementów. Być może trafiłeś właśnie na taki serwer... Jeśli tak, to zmiana klienta FTP nic tu nie pomoże.
Kowalikus
Cytat
Pure-FTPD (serwer FTP) w domyślnej konfiguracji ma limit listowania zawartości folderu do 2000 elementów

W takim wypadku tylko ssh i Midnight Commander. Albo prośba do admina o zmianę limitu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.