Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ukrywanie fragmentów strony
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
stefan86
Interesuje mnie ten skrypt:

http://webmaster.helion.pl/kurshtml/skrypt/hidecode.htm

Niestety ale działa on tylko na Internet Explorerze..

Co zrobić aby działał pod wszystkimi przeglądarkami?
dr_bonzo
jQuery/Prototype/100 innych bibliotek, dziala we wszystkich przegladarkach i jest tak banalnie proste w uzyciu

// jquery:

$('#id_twojego_elementu').hide();
$('#id_twojego_elementu').show();
stefan86
Cytat(dr_bonzo @ 18.02.2008, 02:43:10 ) *
jQuery/Prototype/100 innych bibliotek, dziala we wszystkich przegladarkach i jest tak banalnie proste w uzyciu

// jquery:

$('#id_twojego_elementu').hide();
$('#id_twojego_elementu').show();

No to już rozwiałeś moje wczorajsze wątpliowści, w ktorym dziale umieścić ten temat - czy w Przedszkolu czy może właśnie w tym, w którym umieściłem. Ehh dobrze się domyślałem, że jak umieszczę w tym to dostanę taką odpowiedz, że za dużo mi nie wyjaśni
nowotny
W przedszkolu dostałbyś taką samą... :/
dr_bonzo
stefan86: Czego oczekujesz? 1. Skryptu ktory zrobi to co chcesz? Czy 2. szczegolowego wyjasnienia jak poprawic ten skrypt zeby dzialal ze wszystkimi przegladaekami.

1. Dostales przyklad, nawet jest metoda toggle() ktora zmienia stan widocznosci na przeciwny, wystarczy przeczytac 1 rozdzialek o jQuery zeby wiedziec jak tego uzyc (to sa podstawy js)

2. Nie chce mi sie tlumaczyc, bo nawet nie wiem, ale od tego mamy biblioteki, ktore ktos napisal, nameczyl sie zeby dzialaly pod wszystkimi przegladarkami. A jak chcesz wiedziec czemu dzialaja to zapraszam do obejrzenia ich kodu zrodlowego.
stefan86
OK. Dzieki za rady.

Aktualnie zorganizowałem taki kod:

Kod
<script type="text/javascript">
  function wiecej(tresc,x,t,i){
  t=document.getElementById(tresc)
  with(t.style)display=(i=display=='none')?'':'none'
  x.innerHTML=i?'mniej':'więcej'
  }
  </script>

Kod
<span onclick="wiecej('wiecej1',this)">więcej</span>  
    <div id="wiecej1" style="display: none">Ukryta treść</div>

Działa nawet przyzwoicie tylko jak zrobić aby na jednej stronie można było za jego pomocą ukrywać więcej niż jeden fragment treści oraz aby dla każdego było można przypisać inny napis "pokazujący" i "ukrywający"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.