Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Prowadzenie projektu php
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
user123
Witam!

Jakie oprogramowanie polecacie do prowadzenia projektu php, na kilku maszynach jednocześnie? subversion? Czy może jest coś fajnego wieloplatformowego:D
Cezar708
Hmm nie do końca chyba sprecyzowałeś pytanie.

Jeśli pytasz o system kontroli wersji to z pewnością SVN (Subversion) jest dobry i polecany (sam używam i jestem bardzo zadowolony). Innym systemem kontroli wersji jest CVS (Concurrent Version System), który również jest dobry (używałem kiedyś, byłem zadowolony, ale jakoś tak naturalnie przeszedłem na SVN). Inne systemy kontroli wersji podobno są, ale szczerze mówiąc mało się słyszy o tym, aby programiści PHP tego używali.
Tak na marginesie: nie ważne czy SVN czy CVS oba systemy można stosować wielu platformach, bez większego problemu.

Natomiast jeśli pytasz o kontrolę i przydzielanie pracy poszczególnym programistom proponuję abyś zapoznał się między innymi z takimi darmowymi oprogramowaniami jak między innymi:

* dotProject
* Mantis
* Gantt Project

W małych i średnich projektach w zupełności to powinno wystarczyć.

Pozdrawiam
Ace
Odnośnie Gantt Project - narzędzie super, brakuje mi tylko kilku elementów, które są w MSProject.

1) Możliwość trzymania wspólnej puli zasobów
2) Możliwość podpięcia kilku projektów, tak abym widział relacje między 2-3 projektami

Może po prostu nie znalazłem tych opcji winksmiley.jpg

Chodzi o to, że w firmie prowadzimy w jednym czasie kilka projektów. Zasoby są wspólne przy tych projektach. Prowadzimy je w miarę równolegle. W gantt project musiałem tworzyć każdy projekt jako osobne zadanie sumaryczne. W MSProject, tworze odrębne pliki projektów, wskazuję jeden bazowy plik, w którym są zasoby. I mam współdzielenie zasobów. Opcja z podpięciem kilku projektów - żaden problem. MSProject umożliwia zamiast wstawienia zadania, wstawić oddzielny projekt. Dla mnie super rozwiązanie!

Poza tym podgląd kosztów, wprowadzanie urlopów, oraz cały temat dot. raportów.

Pozdrawiam.
DeyV
Jeśli projekt programistyczny, i jeśli praca na SVN, to zdecydowanie polecam Trac.
Kowalikus
Jeśli SVN i praca na Trac to wiedz, że istnieją darmowe serwery z obsługą svn i trac.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.