Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zmuszenie przeglądarek do nie zapamiętywania danych w formularzach
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Jarod
Ostatnio zastanawiam się czy jest jakiś sposób (dopuszczalna ingerencja w pliki przeglądarek) aby pomimo ustawienia w opcjach zapamiętywania danych wprowadzonych w formularzach, przeglądarki nie zapamiętywały tych informacji. Problem w tym, że muszę wymusić bezpieczeństwo - chodzi o logowanie.

Chociaż pojawiła się nadzieja na wymuszenie programowe.. (?) Dzisiaj logowałem się na konto bankowe w ing i na stronie banku nie są zapamiętywanie takie informacje (login). Czyli może da się to załątwić programowo?

Pzdr
angel2953
nie wiem czy połączenie SSL i meta zakazujące cacheowania nie załatwiły sprawy... zawsze możesz losowo generować nazwy pól loginu i hasła i w sesji przesyłać ich nazwy.
Jarod
Cytat(angel2953 @ 4.03.2008, 17:32:55 ) *
nie wiem czy połączenie SSL i meta zakazujące cacheowania nie załatwiły sprawy...

Jak już coś to SSL ale nie mam jak sprawdzić. Sam zabraniam cacheowania ale to nie pomaga.

Cytat(angel2953 @ 4.03.2008, 17:32:55 ) *
zawsze możesz losowo generować nazwy pól loginu i hasła i w sesji przesyłać ich nazwy.

Odpada.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.