Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Szukam: Licznik uderzeń w klawiature
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
Sh4dow
Kiedyś był taki projekt pod windows'a i nazywał się chyba 'delphin'. Szukam czegoś podobnego pod linuxa. Słyszał ktoś o czymś takim ?
Niestety nie koduje w C/C++ (a przynajmniej jeszcze) jeśli ktoś wiedział by może gdzie szukać czegoś takiego, to może zacznę kodować smile.gif
bim2
Chcesz liczyć ile razy nacisłeś coś na klawiaturze, ale w jakimś programie, czy żeby program działał w tle? Bo jak w prograie to dosowy program robisz i
Kod
#include<iostream>
#include<conio.h>
using namespace std;
int main()
{
    int nacisniec;
while(1)
{
if(getch())
{
  nacisniec++;
  cout<<nacisniec<<endl;          
}      
}
  getch();
  return(0);
}

EDIT: Aaa, linux. To nie wiem haha.gif, ale to może będzie działac. smile.gif
sztosz
@bim2: Ale to tylko i wyłącznie liczy naciśnięcia. Żeby program mógł robić cokolwiek innego, to zliczanie kliknięć w klawiaturę musiałoby być w osobnym wątku.
bim2
to niech w winApi walnie CreateThread i już haha.gif (albo jakiś odpowiednik w linuxie). Tylko jak zrobić, żeby to zliczało nawet w tle jak program jest.? Powiem szczerze, że nie mam pomysłu.
Jabol
uruchamiaj program tak:
Kod
program_który_robi_mniej_więcej_write(read()) | tee znaki.txt | TWÓJ_PROGRAM 2>&1 > ouput &
watch 'wc -c znaki.txt'
I wszystko jasne tongue.gif. A tak musiałbyś mieć albo moduł jądra albo nie wiem. Keyloggera jakiegoś. Pewnie jeżeli chcesz coś lepszego to będzie to zależne od technologii w jakiej pracujesz.

Ten program_który_robi_mniej_więcej_write(read()) to łatwo możezs napisać w C, ale będziesz potrzebował ncurses, bo inaczej dopiero po naciśnięciu \n będzie czyszczony bufor IO.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.