Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ThePortal] Problem z logowaniem admina
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
przeemek
Witam

Zainstalowałem sobie CMS ThePortal na serwerze yoyo.pl ale nie wiem jak mam go skonfigurować aby zalogować się jako admin do PA. Strona projektu niestety nie działa a na google.com nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Czy jest ktoś kto pomoże rozwiązać mój problem. Proszę też przy okazji o linki z informacjami na temat obsługi tego CMS bo wydaje mi się bardzo ciekawa baza pod niewielkie strony. Pozdrawiam
Keenic
Opisz dokladniej na czym polega twoj problem. Co chcesz konfigurowac?
przeemek
Moj problem polaga na tym że nie mogę sie zalogować jako administrator w celu edycji zawartości i wyglądu mojej strony. To jest mój podstwowy problem z którym borykam się już 3 dni sadsmiley02.gif
hondek
Jakies objawy? wskazówki?

Jak zadzwonisz do lekarza i powiesz, że Cię boli wiele nie skórasz
przeemek
Nie wiem jaki jest login i hasło do PA po zainstalowaniu CMS na serwerze, nie wiem które pliki edytować aby dopisać nowego admina i hasło. Kiedy dodaje nowego usera poprzez rejestracje na mojej stronie wszystko działa poprawnie, ale ten user nie ma praw admina i nie może wprowadzać zmian na stronie.
hondek
Nie ma jakiejś dokumentacji do tego?smile.gif
przeemek
No właśnie nie moge się doszukać na google.com
Jak już napisałem wcześniej strona domowa projektu ThePortal nie działa
hondek
Ta strona domowa wygląda nico dziwnie :/ możesz dać linka do źródeł ThePortal'a?
przeemek
nie znalazłem innego linku do informacji o tym Portalu sadsmiley02.gif
hondek
A skąd go wziąłeś? daj mi źródła to Ci może pomogę winksmiley.jpg
przeemek
http://www.webtips.pl/post21341.html oto link który znalazłem na innym forum
ziomal511
TEŻ MIAŁEM TEN PROBLEM! ALE WIEM JAK TO ZROBIĆ!
Jak masz zainstalowany theportal to wchodzisz na www.adrestwojegolinu.pl/instalacja/
i rozpoczyna się proces instalacji... klikasz 3 razy dalej i w 4 kroku ustawiasz admina haha.gif
tomek-dusza
Cytat(ziomal511 @ 29.03.2008, 23:23:44 ) *
TEŻ MIAŁEM TEN PROBLEM! ALE WIEM JAK TO ZROBIĆ!
Jak masz zainstalowany theportal to wchodzisz na www.adrestwojegolinu.pl/instalacja/
i rozpoczyna się proces instalacji... klikasz 3 razy dalej i w 4 kroku ustawiasz admina haha.gif

Dokładnie.Musisz to zainstalować,jak Joomla! Tylko na ThePortalu nie podajesz MySQL'a,i to jest MINUS!A ta rada jest sprawdzona,bo inaczej by nie istniała strona www.goodload.yoyo.pl
jarmiar
strona ThePortal zmieniła adres na

http://theportal.advt.pl

więc jak macie jakieś problemy to tam jest wszystko opisane
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.