Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [dreamweaver cs3][php] headery i sesje
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
macza
Witam, ostatnio zakupiłem Dreamweaver cs3, kożystałem z wersji demonstracyjnych poprzednich wersji programu i uznałem za słuszne zakup najnowszej wersji CS3, jednak mam problem i to straszny...

Tworzę stronę (w ustawieniach UTF-8) rozszerzenie .php:
  1. <?
  2. $_SESSION['login']="php.pl";
  3. ?>

i wyskakują mi krzaczki, czy to na serwerze localhost, nazwa.pl, boo.pl, i jak ustawie ISO2 też:
  1. <?php
  2. Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at C:ProgramyAppServwwwcms2index.php:1) in C:ProgramyAppServwwwcms2index.php on line 2
  3.  
  4. Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at C:ProgramyAppServwwwcms2index.php:1) in C:ProgramyAppServwwwcms2index.php on line 2
  5. ?>

zmieniałem spacje, używałem skryptu bez Entera ale nic to nie dało... Napisałem również do Supportu Dreamweavera ale nie odpisują długo - więc piszę tutaj. Może ktoś miał taki sam problem?
potreb
Więc zmień Dreama na Pajączka, bo nadpisałeś plik z bom sectorem, daj przed session_start jeszcze ob_start(); i jak po tym tez nie zniknie poczytaj o poprawnym zapisie plików do utf-8.
macza
Cytat(potreb @ 20.03.2008, 16:08:38 ) *
Więc zmień Dreama na Pajączka, bo nadpisałeś plik z bom sectorem, daj przed session_start jeszcze ob_start(); i jak po tym tez nie zniknie poczytaj o poprawnym zapisie plików do utf-8.

Po użyciu ob_start() i ob_end_flush() zostało tylko:
  1. <?php
  2. Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at C:ProgramyAppServwwwcms2index.php:1) in C:ProgramyAppServwwwcms2index.php on line 3
  3.  
  4. //3 linia dlatego ze dodalem ob_start()
  5. ?>

No ok ale Dreamweaver to bardzo zaawansowany program i nie powinno byc z nim takich problemów... Aha i jak ktoś jeszcze nie wie to Pajączek jest do kitu, szczególnie jak prowadzisz projekt oparty na 100 plikach smile.gif

A może ktoś podpowie jak usunąć "bom sector"?

--edit--
Ale jak ja utworzyłem nowy plik... poprzez Dreamwavera... więc twoje wytłumaczenie nie może być poprawne.
potreb
W szczególności że używam pajączka 5 i wiem, że jest o wiele lepszy niż twój dream który tworzy bom sector, a ja mam projekt gdzie mam 2000 plików i pajączek hula nieźle.

http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...st&p=434782

Jeżeli utworzyłeś plik w dreamie dla utf to musisz innym go utworzyć, o ile dream znów mu nie nadpisze bomu, bom jest nadpisywane bo edytory wten sposób pomagają sobie z rozróznieniem utf
siemakuba
Szukanie u źródła może dać zaskakująco dobre efekty. Podobnie zresztą jak korzystanie z google.

http://www.adobe.com/support/documentation...ng_errata2.html
Cytat
Because UTF-8 has no byte order, adding a UTF-8 BOM is optional;
i dalej:
Cytat
To include the Byte Mark Order in the document, select the Include Unicode Signature (BOM) checkbox.
Przez analogie, żeby nie dołączać "the Byte Mark Order in the document" wystarczy chyba odznaczyć odpowiedni checkbox?

P.S. Przenoszę na Komputery i oprogramowanie.

pozdr.
macza
Dziękuje. Dreamweaver LUX.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.