grzegorz_g
31.03.2008, 14:38:54
planuje udostępnić swój zasob bazy danych innym stronom , jednak chce by kod nie trafil do innych osób (stron) tylko ja wskażę. Czy ktoś takiego robił , czy da się to zrealizować wogóle.
proszę o opinie i pomoc
zzeus
1.04.2008, 19:24:16
Możesz jaśniej napisać co chcesz uzyskać bo nie bardzo mogę zrozumieć w czym problem.
grzegorz_g
2.04.2008, 07:43:03
mam bazę z wynikami sportowymi, chce udostępnić te wyniki innym stronom, ale tylko przezemie wybranym. np. w formie xml lub innej ale takiej by inne nie powołane osoby (strony) nie mogly ich wykorzystac
zzeus
2.04.2008, 15:33:36
No to jeśli masz wyniki w bazie danych, zakładasz konta użytkownikom, nadajesz odpowiednie uprawnienia i udostępniasz login i hasło odpowiednim wybranym przez Ciebie klientom. Jeśli nie chcesz dawać dostępu do bazy, to piszesz panel do którego trzeba się będzie zalogować, dajesz klientom login i hasło i po zalogowaniu będą mogli sobie sciągnać dane w pliku xml, czy w jakimkolwiek innym formacie który udostępnisz.
jarek_bolo
2.04.2008, 16:38:29
Albo tworzysz WebServica, który zweryfikowanym userom będzie "pluł" XMLa prosto do ich systemu, bez żadnej ludzkiej ingerencji.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.