.radex
2.04.2008, 15:16:37
Ostatnio na moim M$ WinXPsp2 mam dziwny problem:
Aby móc się wylogować, trzeba pozamykać wszystkie otwarte aplikacje, a do tego czasem zanim się wyloguje, trzeba nacisnąć "Wyloguj" kilka razy.
Problem występuje tylko na adminie. Na pozostałych kontach jest ok.
Aha, no tak: podczas logowania, jakieś 10 sekund po zalogowaniu słychać dźwięk błędu, jakby się coś wysypało.
Może ktoś wie czym to jest spowodowane?
Z góry dzięki.
Pozdrawiam.
sztosz
3.04.2008, 07:35:33
"Podgląd zdarzeń" i sprawdzić co się wysypuje
.radex
3.04.2008, 13:57:03
Jak się okazało, nic się nie wysypało

Może jakiś inny pomysł, jakieś narzędzie do odsyfiania?
dzesi
3.04.2008, 14:49:30
Tak Odkurzacz i jego poz moduły ccleaner ,regclear i na.sys /czyszczenie dysku c: i później cmd chkdsk
sztosz
3.04.2008, 20:03:32
Daj loga z HijackThis, tylko załącz jako plik, żeby się wątek nie rozlazł na kilka metrów tylko przez samego loga
.radex
4.04.2008, 16:18:23
http://radex.i15.eu/uploads/user/hijackthis.logEDIT:
kurcze, teraz jest jeszcze gorzej. Żeby przełączyć jakieś okno, trzeba dwa razy kliknąć.
Coś mi się zdaję, że te problemy mogą mieć związek, z tym, że na kompie mam kilku userów, którzy często są zalogowani jednocześnie, a w XP może to być niedopracowane.
p*****ny windows
sztosz
4.04.2008, 21:03:45
Jeśli masz SP2 to nie powinno być żadnego problemu. Czasem pracuję mając zalogowanych nawet i 4 użytkowników (każdy ma otwarte własne programy takie jak przeglądarka czy klient poczty) i nie stanowi to problemu. Programem Autoruns ze strony M$ posprawdzaj czy nie przeszkadza jakiś program, lub dziwna biblioteka uruchamiana wraz z systemem.
.radex
6.04.2008, 11:20:28
Dokładnie to przeanalizowałem (albo tak mi się wydaje), ale nic "ciekawego" nie znalazłem. Posprzątałem jednak programy, które są uruchamiane ze startem, a nie są potrzebne - zobaczymy co to da.