Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Szukam prostego cms'a
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy portalowe i CMS'y
athabus
Witam,

Szukam cms'a pod strony domowe i wizytówki. Chciałbym jednak, aby ten cms spełniał kilka dodatkowych wymagań i szczerze mówiąc nie mogę znaleźć nic co by się nadało:

- musi być bardzo lekki (jomla, mambo, drupal itd odpadają)
- musi mieć przyjazne linki czyli mojastrona.pl/artykul-o-zabkach.html zamiast mojastrona.pl/index.php?subject=4
- musi mieć możliwość edytowania tytułu, opisu i słów kluczowych na każdej tworzonej stronie
- musi mieć możliwość łatwego dodawania własnych templetow - tak jak np. wordpress - ale to chyba ma każdy cms

Ogólne wykorzystanie to kilka stałych stron + sporadycznie dodawane artykuły 1-2 na miesiąc. Fajnie sprawdziłby się tu np. Wordpress, ale jest trochę zbyt rozbudowany i potrafi obciążyć nieco serwer więc niestety odpada.

Będę wdzięczny za pomoc, bo jeśli chodzi o cms'y to jestem zupełnie zielony.
MILICJA
Sprawdź to . Jest chyba wszystko czego potrzebujesz.
athabus
Hehe odpowiedź po dwóch miesiącach :-) Napisałem w tym czasie prosty projekt dostosowanych do moich potrzeb - ale żeby zaoszczędzić czas oparłem się na symfony więc całość nie jest już tak lekka.
Ten projekt to dokładnie to czego mi było potrzeba - prosty cms z łatwo modyfikowalnymi skórkami i banalnym zarządzaniem.
Dzięki bardzo za pomoc.
koderrr
http://snewscms.com/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.