Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ajax progress bar
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
Roguś
Witam. Szukalem na googlach sporo i wiekszosc z progress barów uploadowanego pliku to gotowce. Ja bym chcial sam napisac i mam problem wiec...
  1. <div style=display: block id=ukryty><form enctype="multipart/form-data" method=POST><table class="addnews"><tr><td>';
  2. avatar: </td><td><input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="500000" />
  3. <input name="plik" type="file" />
  4. <input type=hidden id='myName' value=... No własnie ? co ? >
  5. <input type="submit" value="Wyślij plik"
  6. onClick=document.getElementById('ukryty').style.display='none';process();></td></tr></form></table>

Nie zabardzo wiem jak moge sprawdzić wielkosc pliku uploadowanego na serwer poprzez jego nazwę. Jak wysylamy plik na serwer przed działaniem php (przenoszenie pliku itd) to jak on sie nazywa? bo wiem ze php przyjmuje nazwę tymczasową.
envp
Nie ma możliwości sprawdzenia ile pliku zuploadowało, chyba, że skorzystasz z APC. Proszę zerknij tutaj:

http://www.whenpenguinsattack.com/2006/12/...progress-meter/
Roguś
Ale na necie jest pełno gotowców :/
dr_bonzo
To kto ci broni do nich zajrzec i zobaczyc jak to jest zrobione - chcesz pisac sam - to pisz sam.
Roguś
Tylko jest to takie wrzucenie na gleboką wode :/ Może mi ktoś po ludzku wytlumaczyc dlaczego sie nie da , a moze sie da bo na necie są, i powiedziec jaka nazwę ma plik ? Ja z ajaxem zaczynam dopiero.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.