Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: navision
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych
aladin07
witajcie

nigdy nie mialem z tym stycznosci ale klient rzucil haslo zeby mu mala aplikacje webowa zrobic
korzystajaca z bazy danych z ich systemu - navision
nie wiem dokladnie jeszcze co oni tam maja bo to byla jedynie luzna romozwa
ale chcialbym sie do kolejnej rozmowy juz przygotowac wiec jesli sie z tym
spotkaliscie to prosze napiszcie jaka tam moze byc baza danych?
jak sie do niej dobrac ?smile.gif
z gory dzieki i pozdrawiam
nevt
a czy googlowanie masz zabronione questionmark.gif wpisałem "baza navision" i wyskoczyło mnóstwo wątków. generalnie to jakiś kolejny MS potworek, w dodatku na natywnym silniku bazodanowym (opcjonalnie na MSSQL - wtedy miałbyś szczęście), wygląda na to, że ma interfejs ODBC, więc z podstawową składnią ANSI SQL nie powinno być problemu
Cytat
MBS-NAVISION wyposażony jest w interfejs C/ODBC. Interfejs C/ODBC (ang. Open Database Connectivity), pozwala na odczyt danych MBS-NAVISION z poziomu innych programów. Można na przykład importować dane do arkusza kalkulacyjnego lub edytora tekstów i tworzyć w nim listy seryjne. Można także uzyskać dostęp do danych MBS?NAVISION poprzez Internet.
aladin07
z googlem mam sie za pan brat smile.gif

ale chodzilo mi o jakies opinie ludzi ktorzy sie z tym juz zetkneli a nie czysto folderowe informacje smile.gif
z gory dzieki jak ktos jeszcze cos popelni na ten temat
pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.