Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS] Posty w temacie - semantycznie
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
l0ud
Witam smile.gif Może w skrócie, zacznę od przedstawienia tego co chcę w przybliżeniu osiągnąć:

Chodzi po prostu o listę wiadomości w temacie na forum. Teraz mam dylemat - taki wygląd najprościej byłoby osiągnąć za pomocą zwykłej tabeli. Jednak posty to nie są [raczej] dane tabelaryczne (choć pewien porządek jest: użytkownik - wiadomość), najbardziej pasowała by tutaj lista. Tylko jak to zrobić za jej pomocą? A może lepiej jednak użyć tabelki?

Nie liczę na gotowe rozwiązania, tylko naprowadzenie smile.gif
ShadowD
Witam, ja osobiści jak mam na swojej stronce newsy to zrobiłem w kształcie tabelki, a u Ciebie można dać dwie kolumny i na trzy wiersze i to dla każdego posta/newsa. Wszystkie newsy w Div i na górze temat.

Mój osobisty pomysł... smile.gif

Ps To forum jest stworzone z plątaniny div'ów z tabelami więc sądzę iż napisanie tego moim sposobem będzie łatwiejsze... snitch.gif
empathon
Według mnie list postów to list uporządkowana + definition list (co ciekawe chyba tylko domyślny template phpBB3 jest tak zbudowany).
Nie będzie jednak wielkim grzechem jeśli zrobisz to na tabelce. Twój wybór.
Pilsener
Zdecydowanie tabela - tylko DOBRA tabela, czyli ma się walidować w standardzie strict. Dobra tabela o niebo lepsza od zupy z divów, jaką co niektórzy serwują. Gdyby to było coś prostego (jak np. system newsów na moim blogu), to można by to zrobić na paragrafach, elementach liniowych i nagłówkach - jednak dużą ilość informacji okiełzna tabela - po to one moim zdaniem są.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.