Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Straszny długi start Mozilli Firefox
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
b_chmura
Witam
Od jakiegoś czasu (wczoraj) znacznie przedłużył się u mnie czas włączania przeglądarki.
Z zegarkiem w ręku nie siedzę ale przekracza on na pewno 5 minut!
Cały komputer momentami strasznie spowalnia, patrząc na procesy w menadżerze zadań firefox.exe osiąga nie raz ponad 300 000k!

Wiem, że nie są to informacje na dyle dokładne żebyście mi mogli zdiagnozować przyczynę jednak nie wiem jakie są wam potrzebne...

Przy innych programach nie zauważyłem różnic.

Przeglądarka jak już się uruchomi chodzi w porządku, w normie.

Procesor - AMD athlon 2GHz
Pamięć - 512 mb
System - Windows XP professional SP2
Przeglądarka - Firefox/3.0

Może ktoś z was obcował z taką sytuacją? wszelka pomoc mile widziana.

Pozdrawiam
Chmura B.
Tomplus
Posiadasz jakieś dodatki Firefoxa?
Themes, Addons ?

Może jakieś rozszerzenie zbyt długo się wczytuje, nie pozwalają włączyć się głównemu programowi jako pierwszemu ?

Mnie kiedyś też coś takiego się przydarzyło, (w wersji 2.x) i było spowodowane zbyt dużą ilością dodatków.
Wystarczyło wyłączyć kilka - zbytecznych gadżetów i Firefox zaczął chodzić po staremu.
b_chmura
z tym, że ostatnio nie dodawałem, zmieniałem żadnych wtyczek, motywów.
Tomplus
Ja też tak miałem. Od razu nie spowodowało znacznego obciążenia, dopiero po pewnym czasie.
b_chmura
odinstalowałem i zainstalowałem ponownie wtyczki, wydaje się być w porządku choć czas trwania włączenia trwa do 10 sek może trochę ponad.

Zastanawia mnie tylko jak samo z siebie wystąpił problem...

Pozdrawiam
Chmura B.
.radex
Wadliwy system wtyczek? Same wtyczki wadliwe?

Możliwości jest wiele, bez debugowania/konkretnych informacji ciężko zgadywać tongue.gif
trucksweb
ohmy.gif mialem ten sam problem ,tylko przy wersji dla betatesterow. Glupi bylem i zaisntalowalem 3.0 majac zainstalowana wersje 2.0 no i nowiutki firefox troche namieszal mi w plikach i we wtyczkach- czesc z nich musialem usunac a czesc przeinstalwoac. Niestety to nie pomoglo i czesto wieszal mi sie a czasem, gdy mialem kilka zakladek otwartych i kopiowalem rozne rzecyz miedzy nimi- duze ilosci tekstow potrawil sie szybko wylaczyc pozostawiajac otwarty i zamulony proces.

Musialem usunac wszystkie firefoxy i 2.0 i 3.0 -wszystkie pliki i klucze w rejestrze (wgralem wczesniejszy backup rejestru) i pomoglo. Uzywam teraz 2.0.0.14 i jest git. Laduje sie jakies 1-2s tongue.gif
na
Celeron 1,8
1024 GB RAMU
XP Pro
alkatraz
uruchom nowy profil dla firefox'a i sprawdź czy dla "świeżaka" będzie to samo
start;uruchom; firefox -p
wykonuj to przy zamkniętym firefoxie winksmiley.jpg
.radex
Cytat
firefox'a

http://pl.wikipedia.org/wiki/Linux#Nazwa_L....99zyku_polskim

To samo się tyczy nazwy "Firefox"
trucksweb
@radex_p
a wcale, ze nie koniecznie, bo sami polonisci maja z tym problem. Polonista UW napisal u mnie w pracy: "w CMS-sie", nizej dal "CMS'ie" i co ? (obie wersje sa poprawne)

Poza tym chyba Twoja odpowiedz nie dotyczy tematu, ale to tak off dry.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.