Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy bede mogl przechwycic dane?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
spandor
Witam

Mam pytanie, bo nie wiem czy nie wpedze sie w slepa uliczke.
Czy jak bede wyslal dane na serwer protokolem UDP poprzez port 80, to bede mogl te dane jakos zbierac poprzez skrypt php?

pozdrawiam
Eqalizer
Oczywiście standardowo jest TCP, dalsza odpowiedź dotyczy sytuacji w której piszesz własny serwer i klienta.

Wydaje mi się że nie powinieneś mieć problemu, rodzaj transmisji nie ma znaczenia jeżeli będziesz używał odpowiednich zapytań i obsługiwał odpowiednio odpowiedzi serwera (http://pl.wikipedia.org/wiki/HTTP). Tylko jest możliwość że pakiety nie dotrą do celu a Ty się o tym nie dowiesz i będziesz się doszukiwał błędu smile.gif
spandor
Witam

Nie moge znalezc sposobu jak moge latwo poprzez skrypt php na serwerze sprawdzic czy wysylane ramki udp docieraja do niego. Prosze bardzo o pomoc.
zimi
i obawiam się że nie znajdziesz UDP ma to do siebie że po drodze możesz coś stracić i w tym protokole nie ma mechanizmów odpowiadających czy wszystko dotarło i jest na właściwym miejscu
spandor
To wiem, ale zakladajac ze wszystko dotarlo itp.
zimi
zdaję się że nie do końca rozumiem Twoje pytanie oraz że powinieneć przeczytać: CLIV. Socket Functions, tudzież fsockopen" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
spandor
Mam urzadzenie ktore wysyla swoja pozycje poprzez GPRS urzywajac UDP na 80 port mojego serwera. Chce aby ta pozycja byla wyswietlana w przegladarce. Licze sie z tym ze co jakis czas ramka moze nie dojsc.
312
tak trochę z innej beczki: mowa o urządzeniu GPS? bo interesuje się czymś takim by wysyłał sygnał o mojej pozycji i pokazywał na stronie...mógłbyś jakoś uchylić rąbka tajemnicy ?
spandor
Tak, urzadzenie oparte o modul GPS i modem GSM. Co konkretnie chcialbys wiedziec.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.