Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zend Studio for Eclipse
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
kaczy
Właśnie pobrałem Zend Studio for Eclipse 6.0.1 ale jak naciskam aby wyskakiwały polskie litery np. ą,ć,ś,ź to nic się nie dzieje, żadne literki nie wyskakują :/ Coś chyba nie tak z tym programem bo patrzyłem w opcjach i też nic :/
qqrq
Hehe, ja w pracy miałem ten sam problem winksmiley.jpg

Window => Preferences... => General => Keys

Tutaj wpisz sobie w "Szukaj" "Alt" i popatrz które skróty klawiszowe wykorzystują nasze "polskie" skróty. W ten sposób będziesz mógł korzystać w wszystkich polskich znaków poza "ń", hehe... Aby skorzystać z "ń":

Window => Customize Perspective => Commands => Odznaczasz "New PHP Document"
Nickesh
Odkopuję temat. W Zend Studio 7.2.1 znów nie można włączyć działania polskiej literki ń :/
W Window > Preferences > General > Keys wyłączyłem skróty Alt+n oraz Ctrl+Alt+n.
Następnie w Window > Customize Perspective odznaczyłem opcję File > New Untitled PHP Document (Ctrl+Alt+N). Powyżej była jeszcze jedna pusta opcja (rozwijam File i pomiędzy Print (Ctrl+P) a New Untitled PHP Document mam jeszcze jeden checkbox bez żadnego tekstu, któryby go opisywał). Wyłączyłem obydwie opcje i wciąż kombinacja Alt+n powoduje otwarcie nowego dokumentu PHP, a nie wpisanie literki ń.

Zend Studio for Eclipse nie ma zbyt dobrych opinii, ale w starym poczciwym ZS 5.5 elementy PHP 5.3 (np. namespace'y) są traktowane jak błędy składni, co praktycznie uniemożliwiają wygodną pracę...
Ktoś ma jakiś pomysł, jak naprawić Alt+n w 7.2?
tomaszu7
W Zend Studio 9.0.4, aby to wyłączyć musiałem dodatkowo w Window > Customize Perspective > Command Groups Availability na liście Available command groups odznaczyć pozycję New PHP Document.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.