Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Eclipse PDT - wyszukiwanie funkcji, stałych
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
.radex
Cześć.

Szukam narzędzia, które pomogłoby mi wyszukać w kodzie wszystkie miejsca, w których użyłem danej stałej/funkcji. Najlepiej (najwygodniej dla mnie) jako wtyczka do Eclipse'a. Chodzi o to, że mam w kodzie przestarzałe funkcje/niepotrzebne stałe, ale żeby je wywalić muszę najpierw zlokalizować miejsca, w których ich używałem.

Zna ktoś coś takiego?

Pozdrawiam.
phpion
Hmmm, może nie do końca rozumiem problem ale przecież taka funkcja jest wbudowana w Eclipse? Przeszukuje cały projekt w poszukiwaniu zadanej frazy i wyświetla listę plików, w których znajduje się ta fraza wraz z oznaczeniem konkretnych linii.
dr_bonzo
jak wyzej: http://mt13.quickshareit.com/share/picture3e1fca.png
.radex
Nie do końca. To "coś" wyświetla mi miejsca, w których stworzyłem funkcję/stałą, np:

function Foo(){}
define('FOO', 'Bar');

... a mi chodzi o wyświetlenie miejsc, w których użyłem danej funkcji/stałej, tj:

Foo();
echo FOO;
phpion
questionmark.gif No jaja sobie robisz, bardzo często z tego korzystam i jakoś działa poprawnie. W sumie zależy w jaki sposób szukasz. Jeśli szukasz jako "function Foo()" no to raczej logiczne, że taka konstrukcja jest tylko przy definiowaniu funkcji. Wyszukasz po prostu samo "Foo()" i otrzymasz w wyniku zarówno miejsce deklaracji funkcji jak i wszystkie miejsca, w których została użyta.
.radex
Cytat(phpion @ 4.08.2008, 20:57:12 ) *
questionmark.gif No jaja sobie robisz, bardzo często z tego korzystam i jakoś działa poprawnie. W sumie zależy w jaki sposób szukasz. Jeśli szukasz jako "function Foo()" no to raczej logiczne, że taka konstrukcja jest tylko przy definiowaniu funkcji. Wyszukasz po prostu samo "Foo()" i otrzymasz w wyniku zarówno miejsce deklaracji funkcji jak i wszystkie miejsca, w których została użyta.

Czy my mówimy o tym samym smile.gif ? Ja mówię o Search->Search... [Ctrl+H], chyba miałeś na myśli coś innego (coś przeoczyłem?)
dr_bonzo
http://mt14.quickshareit.com/share/picture787c88.png
trzeba wybrac odpowiednia opcje...
.radex
Cytat(dr_bonzo @ 4.08.2008, 21:08:45 ) *

O to właśnie chodziło. Dzięki winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.