Cytat(sticker @ 14.08.2008, 20:43:43 )

Chcesz powiedzieć że czytasz całą tabele a w po stronie skryptu dopiero uzyskujesz poszukiwane przez siebie drzewo?
Jeśi potrzebuję całego drzewa to tak. Po co sobie utrudniać jak można ułatwić

Cytat(sticker @ 14.08.2008, 20:43:43 )

Chyba nie zrozumiałaś tego co napisałem - bo ja pisze o drzewie która ma więcej niż jednego potomka - a ty sie upierasz przy relacji rodzic - dziecko.
To Ty nie rozumiesz idei tej tabeli.
Wystarczy między rekordami relacja rodzic-dziecko. Jeśli jest więcej poziomów zagłębienia niż jeden, to po prostu niektóre rekordy będą powiązane zarówno w górę jak i w dół. Można w ten sposób robić nieskończenie wiele poziomów zagłębień na bardzo prostej tabeli.
Co więcej jeden rodzic będzie mógł mieć wiele dzieci, bo kilka rekordów może mieć w odpowiednim polu wpisane to samo id jako rodzica. Wierz mi. To działa. Wejdź sobie na
www.bicykle.pl/index09.php i idź do galerii zdjęć. Jej struktura oparta jest właśnie na takiej tabeli. A Administrator może w każdym katalogu dodawać kolejne podkatalogi budując drzewo. To że nie rozumiesz idei działania takiej tabeli nie znaczy, że ona nie działa, bo ten przykład pokazuje, że właśnie jest tak jak mówię.