Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Apache +router tl-wr340g
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
topgun777
Otórz sieć mam taką ze na kompie w sieci lokalnej z udostepnionym netem mam serwer apache który nasłuchuje na porcie komputera w tej sieci, a chce zrobic tak zeby odwołanie z zewnątrz idące do routera działało tak ze mi się odpali strona na serwerze który jest na tym kompie w sieci lokalnej za routerem czy jest to możliwe ?

Teoretycznie przekiorowałem sobie wszyskie porty od 1 do 9999 na komputer za routerem (adr: 192.168.1.101)
router ma adres 192.168.1.1 ip zewn internetu podłaczonego do routera pod port WAN jest 85.222.xxx.xxx, (Stałe)
router jest to tp-link 340G, w apache w httpd.conf ma ze listening ustawione na 192.168.1.101:80 i nie moge się polaczyc z zewnatrz przez wywołanie 85.222.xxx.itd a jak mam ustawione 85.222.xxx to jest tak samo zarówno na 80 i innych portach próbowałem jeszcze 8080,81,1080....i na kazdym tak samo jest moze ktos wiec jak to poustawiac?

z góry dzięki za pomoc
klocu
No jeśli ustawiłeś nasłuch wewnątrz sieci to jak ma się tam dostać klient z zewnątrz? Nie rób bałaganu na routerze. Przekieruj te porty które trzeba, bo tak sam sobie narobisz szkód. A na apachu ustaw nasłuch tylko na port 80. Żadnych adresów ip. Skoro ma nasłuchiwać to niech to robi bez żadnych sztucznych ograniczeń.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.