Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: ale sie zniechecam.... php4+apache2
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
piter
ludziska help me bo zaraz wywale ten zlom przez okno....
postanowilem zaczac bawic sie php i skryptami. obkupilem sie w kilka madrych ksiazeczek i zassalem wszystko co niezbedne. i ZA NIC w swiecie nie moge zmusic Apache 2.0.43 do wspolpracy z php 4.2.3 (lub odwrotnie). siedze i kombinuje 3 dzien i lipa...
Win XP Pro
C:php
C:serwerApache2

w php.ini jest :
include_path = ".;c:serwerApache2htdocs"
extension_dir = ".;c:phpextensions"

w httpd.conf jest:
LoadModule php4_module c:/php/sapi/php4apache2.dll
AddModule mod_php4.c
AddType application/x-httpd-php .php

php.ini i .dll jest w katalogu win i win/system32

wszystko jak byc powinno? ano nie bo nie dziala
zaraz sie zniechece....
HELP ME

pozdrawiam
-------------------------------
no i errata bo w tej konfiguracji serwer nie startuje. a w error.log jest cos takiego:

[Sun Oct 06 23:58:27 2002] [warn] (720995)Operacja We/Wy została przerwana z powodu zakończenia wątku lub żądania aplikacji. : winnt_accept: Asynchronous AcceptEx failed.

[Sun Oct 06 23:58:28 2002] [notice] Child 600: Released the start mutex
[Sun Oct 06 23:58:29 2002] [notice] Child 600: Waiting for 250 worker threads to exit.
[Sun Oct 06 23:58:29 2002] [notice] Child 600: All worker threads have exited.
[Sun Oct 06 23:58:29 2002] [notice] Child 600: Child process is exiting

jest ktos madry?? :-))
FiDO
ja tez nie moge zmusic Apache 2.0.40 do wspolpracy z php...
starszy Apache Ci nie starcza?
GeoS
Jesli serwer WWW potrzebny jest Ci tylko do niezbyt wymyslenego serwowania tresci lub testowania niewymagajacych skryptow php, to Apache 1.3.xx powinien Ci z cala pewnoscia wystarczec.
weezy
no tak ale jak ktos kce sie pobawic Apache 2.x to co ?
Lysy
Ja zainstalowałem apache 2.0.40 i php 4.2.2 pod win2000 i wszystko działa bez zarzutu. No może tylko jeden feler, otóż pliki dołaczane muszę umieszczać poza strukturą katalogu www w katalogu c:/php/include/ i nie wiem jak to zmienić.
FiDO
Cytat
Ja zainstalowałem apache 2.0.40 i php 4.2.2 pod win2000 i wszystko działa bez zarzutu.

A skad wzieles dzialajacy php4apache2.dll? Chyba, ze odpalales php jako CGI, a nie jako modul.
Lysy
Żeby ci odpowiedzieć musiałbyś mnie najpierw uświadomić jak wygląda instalacja jako cgi. Wcześniej zawsze instalowałem php triad, a teraz po raz pierwszy sam to kompilowałem. A tak na marginesie to jaka jest różnica w instalacji jako moduł, albo cgi?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.