Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MYSQL] i Google Maps API
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
lord_borsuk
Witam wszystkich
Mój dzisiejszy problem polega na popraniu z bazy danych markera i wyświetlenia go na mapie.
Próbowałem róznych sposobów, ale mi nie wychodzi.
Link
ten skrypt mi się podoba ale nie umiem go zmodyfikować
może mi pomożecie dokładnie chodzi o tą linię
  1. <?php
  2. printf("\t<marker lat=\"%f\" lon=\"%f\" ikona=\"%s\" nazwa=\"%s\" />\n",$dane['lat'],$dane['lng'],$dane['flaga'],$dane['nazwa']);
  3. ?>

bo moja tabela ma więcej pól i zapytanie go niej wygląda tak
  1. SELECT id, nazwa, adres, kod_p, tel, www,kat, lat, lon, ico FROM mapa ORDER BY id

może ktoś wie jak to zmodyfikować , albo wytłumaczy jak to zrobić questionmark.gif
Chyba że ktoś ma lepszy sposób, chetnie sie z nim zapoznam
oomaster
Rozumiem ,że chcesz wyświetlić kilkadziesiąt markerów na mapie raz czytałem jeden artykuł w którym sprawdzano z jaką ilością komputer sobie nie poradzi okazało się ,że więcej niż 100-200markerów nie warto pchać na mapę ale do rzeczy. Jak utworzyłem mapę z markerami za pomocą strony:http://web4you.com.pl/ A system wyświetlania markerów podpatrzyłem na stronie epoznan.pl gdzie mają mapę. Popróbuj w razie dalszych problemów z Google maps pisz na forum. Ja też niedawno rozpocząłem przygody z mapkami google
lord_borsuk
to może ktos mi wytłumaczy o co chodzi w tej lini i jak ją wedytować questionmark.gif
  1. <?php
  2. printf("\t<marker lat=\"%f\" lon=\"%f\" ikona=\"%s\" nazwa=\"%s\" />\n",$dane['lat'],$dane['lng'],$dane['flaga'],$dane['nazwa']);
  3. ?>

starczyło by mi jak by mi kotoś powiedział co znaczą
\t
%f
%s
\n - wiem że to łamie linie w kodzie html
golaod
\t to chyba tabulacja %f zmienna typu float %s typu string
gosc
Cytat(lord_borsuk @ 14.08.2008, 18:23:41 ) *
  1. <?php
  3. ?>

bo moja tabela ma więcej pól i zapytanie go niej wygląda tak
  1. SELECT id, nazwa, adres, kod_p, tel, www,kat, lat, lon, ico FROM mapa ORDER BY id

Na poczatku (jak już wspomniano wyżej) mamy formatowanie, zaś następnie wyswietlanie właściwych danych, czyli w tym przypadku pół lat,lng,flaga,nazwa. Jeśli Twoja tabela wygląda jak wyżej, to :

1. <?php
  2. printf("\t<marker lat=\"%f\" lon=\"%f\" ikona=\"%s\" nazwa=\"%s\" />\n",$dane['lat'],$dane['lon'],$dane['ico'],$dane['nazwa']);
  3. ?>

Chociaż dla mnie to wygląda dziwnie. Zajrzyj na LINK
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.