<input name="login" type="text" onkeyup="sprawdz('Login', this.value);"> <input name="mail" type="text" onkeyup="sprawdz('Email', this.value);"> <input name="pass" type="password" onkeyup="haslo();">
Jak można sprawdzić czy wszystkie funkcje zwróciły pozytywny wynik ? abym mógł zastosować poniższy kod:
if('funkcje wykonane prawidłowo'){ document.getElementById('submit_td').innerHTML = '<center><input type="submit" value="Stwórz"></center>'; }else{ document.getElementById('submit_td').innerHTML = '<center><input type="submit" value="Stwórz" disabled="disabled"></center>'; }
Obecnie każda funkcja po wykonaniu zapisuje informacje do Diva aby inna funkcja sprawdzająca poprawność całego formularza mogła te dane odczytać. Oczywiście nie jest to profesionalne rozwiązanie i raczej mnie nie zadowala. Istnieje może szansa aby zmienne z jednej funkcji były dostępne w innej

goglowałem szukałem i jedyne co znalazłem to to: http://www.informatyka.ibt.pl/javascript/zmienne.htm (ale nie działa)
Kod
Zmienne deklarowane za pomocą instrukcji var zawsze są zmiennymi globalnymi, nawet jeśli ich deklaracja odbyła się w ciele funkcji. Jeżeli zmienna jest deklarowana w ciele funkcji a instrukcja var zostaie pominięta - zmienna taka jest traktowana jako lokalna.