cf7ni5k
13.01.2004, 18:59:41
Otóż wczoraj późnym wieczorem podłączyłem świeżutkie głośniki Creative P580 do starej karty dźwiękowej Realteka zintegrownej z płytą główną. Efekt był taki, że wszystko od razu zadziałało, było spoko. Dzisiaj przed godziną wsadziłem nową karte SB Live 5.1, system ją wykrył i zainstalował. Podłączyłem wszystko - jest ok'a sprawdzałem po kilka razy. Gdy wyjmuje ze złodziejki przewód, w głośnikach lekko "huczy" więc wniosek taki, że podłączone są do źródła prądu. Poza tym trzy przewody (różowy, czarny, zielony) są podłączone do kompa. A więc próbuję włączyć głośniki, a na samym początku porażka - na pilocie w ktorym ustawiam dzwiek (i jednoczesnie je wlaczam) nie zaswietla sie "lampka", a co za tym idzie: glosniki nie dziajaja. No wiec moje pytanie jest takie, w czym tkwi problem. We wlasciwosciach dzwieku wszystko ustawione, a poza tym przed chwila sprobowalem podlaczyc glosniki do starej karty (bo mam dwie wlozone) i mimo wszystko nie ma dzwieku.
spenalzo
13.01.2004, 19:05:14
Idź zagryźć sprzedawce za bubla.
cf7ni5k
13.01.2004, 19:16:41
Dzwonilem przed chwila do sprzedawcy: opowiedzialem mu cala historyjke, a on odeslal mnie pod drugi numer telefonu do swojego kolegi

Ten wysluchawszy co mnie boli najpierw powiedzial, zebym poszukal off i on (hehe... w pilocie tym wlacza sie glosniki podkrecajac "Power Volume" wiec nie ma czegos takiego...) a pozniej kazal mi poskakac po wlasciwosciach w celu ustawienia glosnikow (co wlasciwie nic nie dalo), a potem doszedl do wniosku, ze "cos musi byc z karta" (kupilem ja w zestawie z glosnikami). Zakonczylem rozmowe i sobie teraz tak siedze
Cudi
13.01.2004, 19:21:09
To nie siedź, tylko bierz karte po pache, idź do sprzedwacy, wsadź mu ją w d... i zarządaj zwrotu pięniedzy
cichy
13.01.2004, 19:24:05
Cytat
To nie siedź, tylko bierz karte po pache, idź do sprzedwacy, wsadź mu ją w d... i zarządaj zwrotu pięniedzy

Proponuje odłożyć to do dnia jutrzejszego.
I nie wsadzaj w dupe tylko poproś o NOWĄ karte a nie jakiś kolejny uszodzony egzemplarz.
Pozdro
Szczav
13.01.2004, 21:17:27
Cytat
Cytat

Proponuje odłożyć to do dnia jutrzejszego.
I nie wsadzaj w dupe tylko poproś o NOWĄ karte a nie jakiś kolejny uszodzony egzemplarz.
Albo najpierw popros o nowa, a jak nie dostaniesz to wykorzystaj stara... {jak dostaniesz tez mozesz uzyc starej - tak dla osobistej satysfakcji

}
Cudi
13.01.2004, 21:33:42
Jak gość przez telefon wciska kity to nie sądze żeby łatwo uwzględnił reklamacje. No chyba że cf7ni5k jest dosyć postawnym gościem, wtedy jeśli sprzedawca jest rozsądny nie będzie potrzeby robienia bardziej sadystycznych zabiegów. Ale jeśli pomimo umieszczenia karty w odpowiednim slocie sprzedawcy ten będzie dalej stawiał opór, pamiętaj że zawsze możesz tą karte przekręcić, nie wyjmujac jej ze środka