mam problem z lista rozwijalna czytajaca z bazy danych i zapisujaca do bazy danych!

zaczynając od początku:
oto moje zapytanie do bazy danych:
select d.`iddsa`, d.`nazwisko_i_imie`, d.`telefon`, d.`e-mail`, r.region
from (tab_region r INNER JOIN tab_dsa d ON r.idreg=d.idreg);
czyli mam 2 tabelki, gdzie jedna ma idreg - id regionu, a druga ma wyjasnione te regiony
chce aby moim wynikiem bylo prawie wszytsko z tab_dsa i nazwy regionow z tab_region skojarzone z idreg tab_dsa
chce stworzyc liste rozwijalna, ktora przy edycji kazdego wiersza bedzie w liscie pokazywala od razu odpowiedni region, do kotrego dana osoba jest przypieta, a nastepnie po akceptacji zmian bedzie go modernizowac w tabeli tab_dsa;
hmm mam cos takiego:
<td><p style="color: blue; "><b>Region</b></p> </td> <td class=select> <select name=region> <?php for ($i=0; $i<$ilosc; $i++){ } ?> <input type=hidden name=idreg value=<?$row["region"];?>> </select></td> </td>
update..
<?php $nazwisko = $_GET['nazw']; $telefon = $_GET['tel']; $email = $_GET['email']; $idreg = $_GET['idreg']; $id = $_GET['id']; $zapytanie="UPDATE `raporty`.`tab_dsa` SET `Nazwisko_i_imie` = '$nazwisko', `Telefon` = '$telefon', `E-mail` = '$email', `idREG` = '$idreg' WHERE `tab_dsa`.`idDSA` ='$id' LIMIT 1 ;"; ?>
HELP!!!
a przy okazji jak posortowac po kazdym elemencie, to zapytanie:
select d.`iddsa`, d.`nazwisko_i_imie`, d.`telefon`, d.`e-mail`, r.region
from (tab_region r INNER JOIN tab_dsa d ON r.idreg=d.idreg);
dodajac order by COKOLWIEK wyskakuja mi bledy write/open?
no dobra rozwiazalam problem..
w sumie to bylo banalne

<td><p style="color: blue; "><b>Region</b></p> </td> <td class=select> <select name=region> <?php for ($i=0; $i<$ilosc; $i++){ } // for ?> </select> </td> </tr>
no i pozniej
<?php $region = $_GET['region']; ?>
i kwerenda dajaca zapytanie

moze sie komus to przyda