Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Dziwny problem z modułem mcrypt
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
wito2k
Witam

Problem może i banalny, ale jak dla mnie bardzo dziwny. Pisze o nim bo nie znalazłem nigdzie rozwiązania. Dotyczy ładowania modułu mcrypt w PhpMyAdmin, ale w wersji 2.11.9. Korzystam z Apache 2.0.55, MySQL 5.0.67, Php 5.2.6.

W PhpMyAdmin w wersji 2.7.0 (bo taką mam również zainstalowaną) wszystko jest OK.  Natomiast w wersji 2.11.9 pojawia się błąd "nie udało się załadować modułu mcrypt,<br />proszę sprawdzić konfigurację PHP".

Jak to mozliwe, skoro obie wersje korzystają z tego samego Apache, MySQL, PHP i tych samych plików konfiguracyjnych? W php.ini usuniety srednik sprzed extension mcrypt, sciezki poprawne, plik fizycznie oczywiscie rowniez jest, serwer Apache restartowany. Gdyby było coś źle to błąd pojawiałby się również w wersji 2.7.0, a tam jest wszystko OK. Dlaczego więc wystepuje w 2.11.9 i jak go usunac? Nie testowalem innych wersji PhpMyAdmin'a.

Z gory dzieki za pomoc
wookieb
Może dopiero od wyzszej wersji uzywamcrypta. Sprawdz w phpinfo czy mcrypt jest wlaczony.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.