Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [osommerce]DotPay i parametr URLC
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
scorcher
Witajcie
"Odziedziczylem" po koledze sklep na OsCommerce. Doinstalowalem sobie teraz platnosci DotPay. Wszystko fajnie, ale nie odnotowuje zakupu towaru w sklepie. Dostaje tylko maila z informacja, ze musze zalogowac sie na dotpayu i dopiero tam sprawdzic co kto kupic. Koszyk w sklepie rowniez sie nie odswieza. Doszedlem do tego, ze potrzebny jest parametr URLC. Loguje sie na DotPay, a tam pytaja mnie o kod PIN. Nie mam takiego i nic nie dostalem wraz z rejestracja. Prosza o 16-cyfrowy, wiec wpisuje jakis z klawiatury. Taki sam w panelu w sklepie. Drugie, co prosza to: "Podaj adres URLC na jaki mają być wysyłane potwierdzenia transakcji" i wpisuje tutaj tak: www.abc.com.pl/sklep/" (gdzie abc to nazwa mojego sklepu). Cos jest jednak nei tak, bo dalej nie mam odnotowanego zakupu w sklepie.
Czy ktos moglby mi pomoc?
webdice
Adres URLC musi prowdzić do skryptu PHP, który odpowiedzialny jest za obsługę DotPay. Nie znam osCommerce, zapytaj kolegi jaki to był adres.
scorcher
Dzieki za odpowiedz. To naprawde pomoglo.
Mam jeszcze jedno pytanko: Po przejsciu do kasy mam opcje przelewu i dotapaya. W tym drugim jednak zamiast napisu "płacąc" mam PĹ�acÄ�, czyli jest cos nie tak z ogonkami. Gdzie to mozna zmienic? Zaznaczam, ze nie ma tego na calej stronie, ale tylko w tym napisie: "Dotpay.pl - karta Visa, MasterCard, mTransfer, PĹ�acÄ� z Inteligo, MultiTransfer, Przelewy bankowe"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.