Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Problem z php sessid
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Limonek
Witam, jestem nowy na tym forum!<br /><br />Otóż posiadam autorski CMS i postawiłem na nim dwie strony, na dwóch różnych serwerach. Na pierwszym (webd.pl) wszystko śmiga bardzo dobrze, nie ma żadnych problemów, a php sessid nie pojawia się w linkach. Drugą stronę postawiłem na ovh, na pakiecie 1000gp, także wszystko jest dobrze, poza urlami! Kiedy wyczyszczę coockie w linkach pokazuje się php sessid, a na pierwszym serwerze po wyczyszczeniu coockie tak się nie dzieje. Sprawdzałem kilka razy, czy ktoś wie jaka może być tego przyczyna? <br /><br />Dzięki, Limonek!
sagittariuspl
tyle danych ze tylko do wrozki biggrin.gif albo do supportu ovh.

gdzie zapisujesz dane sesid? baza czy na dysku? byc moze nie masz dostepu do katalogu /tmp i musisz zmienic sciezke do zapisywania sesji -> zmien php.ini - ale to tylko wrozbiarska opinia
Limonek
Fakt! Na ovh nie mam dostępu do katalogu "tmp", zmienić ścieżkę w php.ini? oke, ale jak dostanę się do tego pliku, bo jakoś znaleźć nie mogę, sorry ale dopiero zaczynam z takimi sprawami ^^".
wookieb
Nie dostaniesz.
Zmieniasz wza pomoca ini_set albo http://pl2.php.net/session_save_path
batman
Cytat
Witam, jestem nowy na tym forum!

Witamy.
Niemniej jednak, reguł należy przestrzegać. Dodaj odpowiedni tag do tematu.
robos85
Dodaj ten wpis w htaccess:
Kod
php_flag session.use_trans_sid off
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.