Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][SQL][MYSQL]database host jak to ustawic ?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
umbre
witam wszystkich.
Jestem absolutnie poczatkujacy w php i mysql.
Absolutnie.
Chce zrobic cos na ksztal formularza , taki troche lepszy, i w skrypcie ktory sciagnalem jest cos takiego :

$dbasehost=""; #This is the name of your database host
$dbaseuser=""; #The username you use to get into your database
$dbasepassword=""; #The password for the username above
$dbase=""; #The name of the database
$folder=""; # The location of these jobposter files (ie. http://www.yourserver.com/job/)

Czy moze ktos mi pomoc bo nie moge tego ruszyc, to chyba chodzi o mysql, nie wiem.
Z gory dzieki za pomoc.
</SPAN>
Skie
Kod
$dbasehost

host Twojej bazy danych - w panelu użytkownika na serwerze którego używasz powinno to pisać. Jeśli masz serwer na swoim kompie to wtedy to byłoby chyba 'localhost'

Kod
$dbaseuser

Nazwa użytkownika którą używasz do logowania się do MySQL (np. poprzez PHPMyAdmin)

Kod
$dbasepassword

Hasło, które używasz przy logowaniu się do MySQL (np. poprzez PHPMyAdmin)

Kod
$dbase

Nazwa bazy danych - w panelu użytkownika na serwerze powinno pisać jak się nazywa baza danych
umbre
dzieki za odpowiedz, jestem totalnie poczatkujacy czy :

$dbasehost
host Twojej bazy danych - w panelu użytkownika na serwerze którego używasz powinno to pisać. Jeśli masz serwer na swoim kompie to wtedy to byłoby chyba 'localhost'

czyli host mojej bazy to nazwa domey .... ?
Skie
Nie. Jakbyś stawiał serwer u siebie to domyślnie byłoby localhost, ale serwery zazwyczaj zmieniają te ustawienia więc sprawdź sobie w panelu użytkownika jaki jest adres do MySQL

pewnie będzie coś w stylu
mysql.domena.pl
albo
domena.pl/mysql/

ale i tak musisz sprawdzic smile.gif
umbre
Dzieki piekne, zaraz bede dzialal , pewnie jak znam zycie bede mial dalsze pytania.
Dzieki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.