Mile widziane jakieś poprawki... lub chociaż wytknięte co powinienem zmienić na coś.
Będę bardzo wdzięczny.
STRONA GŁÓWNA:
Kod odpowiada za ładowanie stron ( wiem tyle że muszę w nim dodać wykasowanie znaków / \ : . )
<?php $page = @$_GET['page']; require('./smarty/Smarty.class.php'); { $page = 'news'; } else { { $page = "news"; } else { $page = $_GET['page']; } } include($page.".php"); ?>
Panel includowany na stronę główną:
<?php $tpl = new Smarty; $tpl -> template_dir = './templates/'; $tpl -> compile_dir = './templates_c/'; if (@$_SESSION['zalogowany'] === true) { $tpl -> assign('info', 'jestes zalogowany'); $tpl -> display('zalogowany.tpl'); } else { $tpl -> display('login.tpl'); } ?>
szablon panelu login.tpl:
strona zalogowany.php wczytywana po uruchomieniu formularza:
<?php try { $pdo = new PDO('mysql:host=localhost; dbname=gcms', 'root', 'root'); $pdo -> setAttribute(PDOATTR_ERRMODE, PDOERRMODE_EXCEPTION); { $zapytanie = $pdo -> query('SELECT nick, pass FROM users WHERE nick = "'.$_POST['nick'].'" AND pass = "'.$_POST['pass'].'"'); $row = $zapytanie -> fetch(); if ($row['nick'] === $_POST['nick'] && $row['pass'] === $_POST['pass']) { $_SESSION['zalogowany'] = true; $zapytanie -> closeCursor(); } else { } } else { } } catch(PDOException $e) { } ?>
strona wyloguj.php:
<?php ?>
Mało praktyczne jest to że stronę po zalogowaniu jak i wylogowaniu muszę odświeżyć bo inaczej nie wczytuję / kasuję się panel... ale nie miałem innego pomysłu na załatwienie tej sprawy
Jeśli ktoś znajdzie chwilkę i chęci to proszę o pomoc, bo nie mam innego sposobu na sprawdzenie bezpieczeństwa i praktyczności tego panelu