Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][AJAX]Kilka problemów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Radek_1
Witam,
Na początku problem z AJAXem. Szukałem informacji na jego temat, poradników, skryptów, ale ciągle nie mogę go rozgryźć sad.gif Chciałbym zrobić w ajaxie prosty (tak mi się wydaje) skrypt, w którym po kliknięciu w "+" zmienia się wartość liczby obok o +1. Czyli mam prosty skrypt w php i sql, na stronie jest liczba i + np. "0 +" i chcę by po kliknięciu + zmieniał wartość o 1. Zależy mi właśnie na tym, aby cała strona się nie odświeżała tylko ta konkretna liczba. Obecnie to opieram na zwykłej metodzie $_GET. Próbowałem oprzeć się na skrypcie podanym tutaj: http://phpclasses.toperz.pl/browse/package/3437.html ale też mi nie idzie sad.gif I jeszcze pytanie, czy może być na stronie ok. 40 takich przycisków? Czy raczej to nie ma sensu bo przeglądarka będzie się wieszać?

Drugi problem polega na przyjaznych urlach. Czytałem artykuł na stronie główniej php.pl wszystko zrobiłem działa, ale w adresie mam "www.domena.pl/index.php/strona" i pytanie czy to /index.php/ da się jakoś ominąć? usunąć? Chociaż żeby nie było tego .php. Dodam, że nie mam dostępu do pliku .htaccess
webasek
co do pierwszego to wystarczy tylko js i polecenie innerHTML poszukaj o tym w google a zobaczysz, że łatwe.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.