Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: chińskie znaki na stronie www
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
krissthefish
Witam! Mam taki mały problem... muszę umieścić na stronie "chińskie rozmówki" w tym także te chińskie znaki czy tam literki... jak to można umieścić w kodzie xhtml (jeśli można)questionmark.gif Myślałem żeby znaczki zrobić w postaci obrazków ale to kupa roboty, a mi się spieszy troszkę winksmiley.jpg
Pozdro
.radex
no przydałoby Ci się kodowanie znaków, które przełknie chińskie krzaczki... zainwestuj w UTF-8 tongue.gif
krissthefish
Kodowanie na stronie i w edytorze mam ustawione na utf-8... chodzi o to że nie wiem jak wpisać te znaki - dostałem je w pliku worda i jak wkleiłem do edytora to mi się znaki zapytania pokazały ;( . Ogólnie to moja pierwsza stronka i nie mam pojęcia jak takie cos wpisać...
pyro
a do jakiego edytora to wkleiłeś? bo na notatnik nie licz jesli chodzi o chinskie znaki (uzyj innego edytora) smile.gif jak je skopiujesz, wkleisz i odpowiednio wyswietlisz na stronie to będą one prawidlowo pokazane, mimo ze w notatniku widzisz krzaki
WebKing
Znajdź jakąś chińską stronę i skopiuj kodowanie znaków winksmiley.jpg
krissthefish
edytor to CoreEditor...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.