Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zend Studio Professional vs. Zend Studio Standard
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
TomASS
Witam, mam możliwość zakupu dwóch wersji Zenda:

1. Zend Studio Professional 5.5.1 / Zend Studio for Eclipse 6.0 + 1 rok bezpłatnego wsparcia technicznego i aktualizacji oprogramowania
Cytat
# Zend Studio Professional - licencja wieczna dla platform: Windows, Linux, FreeBSD i Mac, Solaris.
# Zend Studio for Eclipse - licencja wieczna dla platform: Windows, Linux, FreeBSD i Mac, Solaris.
# Zend Platform - licencja deweloperska ważna przez 1 rok od daty zakupu.
# Pełna dokumentacja w plikach PDF.
# Usługa bezpłatnego wsparcia technicznego i aktualizacji oprogramowania ważna przez 1 rok od daty zakupu.

cena ok 1100zł

2. Zend Studio Standard 5.5
Cytat
# Zend Studio Standard 5.2 - licencja wieczna dla platform: Windows, Linux i Mac.
# Pełna dokumentacja w plikach PDF.

cena ok 300zł

czy ktoś korzysta z dodatkowych rzeczy zawartych w wersji Profesional których brak jest w wersji Standard? Czy warto zainwestować dodatkowe pieniądze?
mike
Mina ~TomASSa uświadamiającego sobie, że to wszystko jest w Eclipse za darmo. Bezcenne.
TomASS
Mike, przerabiałem to już w Eclipse - chcę Zenda! i nie o to pytam.
NuLL
Czlowieku,

Zend Studio for Eclipse i Zend 5.5 to dwie zupelnie inne aplikacje... sam pomysl porownywania ich jest lekko absurdalny. Zend 5 to platforma obecnie nie rozwijana do ktorej nie bedzie aktualizacji... laugh.gif

Pozatym slowa @mike'a to w 100% prawda..
glan
pewnie ze 5.5 nie bedzie rozwijana skoro powstala wersja 6.1 ;P

http://www.zend.com/en/products/studio/
Skyline
Główną i najważniejszą moim zdaniem różnicą między Zend Studio Standard a Proffessional jest fakt, że wersja Proffessional pozwala na zdalną pracę na plikach znajdujących się na serwerze - dodatkowo po zapisaniu zmian w pliku zdalnym, można te zmiany cofnąć korzystając z opcji undo.
erix
Popatrz na datę... dry.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.