Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co najpierw?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Plucky
Od czego zaczynacie tworzenie strony/skryptu? Od grafy, rozmieszczenie itd. czy od samego kodu php? rolleyes.gif
Seth
1. Pomysl
2. Sposb dzialania - algorytmy
3. Rozpisanie algorytmow na kartce papieru + ew. w UMLu powiazania klas
4. Stworzenie odpowiedniej struktury katalogow
5. Pisanie skryptow
6. Stworzenie prymitywnego interfejsu dla przegladarki i testowanie skryptu
7. Kartka i olowek - tworzenie designu
8. Przenoszenie na komputer
9. Tworzenie XHTMLa
10. Tworzenie templatea z XHTMLa
11. Wdrazanie go do skryptu
12. Kolejne testy.
id4
Witam.
Są różne szkoły, ale ja osobiście najpierw tworzę (znaczy mój wspólnik) projekt graficzny, potem z tego robi szablon, i po zaakceptowaniu go przez klienta ja zabieram się za resztę stuffu, czyli oprogramowanie, stworzenie do niego CMS i oczywiście podpięcie Systemu Statystycznego. Całość umieszczam na serwerze i ........ kasuję pieniążki - ale z tym właśnie to różnie w naszym ustrojstwie bywa ...
DreeD
@Seth: bardzo ambitny plan tongue.gif nie wpadle na to zeby taka kolejnosc stosowac ale to chyba jest lepsze od tego co ja robie tongue.gif
spenalzo
Wszystko zależy czy mam grafike, czy nie.
Jeżeli mam to najpierw tnę na szablony. Potem pisze skrypty od razu na te szablony i testuje aż do upadłego. Jeżeli nie ma błędów to znaczy, że coś spieprzyłeś biggrin.gif bo skrypt nie powinien od razu dobrze działać tongue.gif

Jeżeli nie mam grafiki to robie sobie pseudoszablony bez grafiki i pod to podpinam skryptu. W momencie otrzymania layoutu dostawiam tylko zmienne i koniec.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.