Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php][xml] jak przerobić skrypt odczytujący za pomocą simplexml() na XMLReader?
Forum PHP.pl > Forum > PHP
kukix
jak przerobić kod z funkcji simplexml() na readxml() questionmark.gif

Mam taki kod odczytujący zawartośc pliku:
  1. $link = 'plik.xml';
  2. }
  3.  
  4. $xml = simplexml_load_file($link);
  5.  
  6. foreach ($xml->pozycja AS $wpis) {
  7. print $wpis->kod_waluty] . ' - ' . $wpis->kurs_sredni;
  8. }

w jaki spsoób przerobic ten kawałek kodu, abvy mógł odczytywać pliki po 40MB?questionmark.gif
wiem, że trzeba użyć do tego klasy readxml(), jednak nie moge sopbie poradzić z przerobieniem tego kodu.,

Stryuktura i przykład pliku jest pod adresem:
http://www.nbp.pl/Kursy/xml/a185z080922.xml

Bede bardzo wdzięczny za wszelkie wypowiedzi.
batman
Chyba chodzi Ci o XMLReader? Jeśli tak, to zerknij do phpedii. Wszystko jest tam ładnie opisane.
kukix
Cytat(batman @ 22.09.2008, 20:03:56 ) *
Chyba chodzi Ci o XMLReader? Jeśli tak, to zerknij do phpedii. Wszystko jest tam ładnie opisane.

tak chodziło o XMLReader
dzieki .. dużo mi to rozjasnilo sprawę.
Problem tylko z tym, ze wszystkie przykłądy są podane na przykładzie zawierającym CDATA.. jak się zachowac w przypadku gdy nie mam tego w pliku xml.. wstydnis.gif
batman
Kod
Problem tylko z tym, ze wszystkie przykłądy są podane na przykładzie zawierającym CDATA.. jak się zachowac w przypadku gdy nie mam tego w pliku xml..
Tak samo. W przykładach występuje || (or) czyli jeśli nie będzie CDATA w pliku XML, to nic się nie stanie.
kukix
Cytat(batman @ 22.09.2008, 22:41:14 ) *
Kod
Problem tylko z tym, ze wszystkie przykłądy są podane na przykładzie zawierającym CDATA.. jak się zachowac w przypadku gdy nie mam tego w pliku xml..
Tak samo. W przykładach występuje || (or) czyli jeśli nie będzie CDATA w pliku XML, to nic się nie stanie.

Rzezcywiście tak jest.. dzięki wielkie za pomoc!!!!

kilka linijek kodu załatwiło sprawe.. guitar.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.