Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Odpowiedź jest pisana...
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
Foxx
Co myślicie o:
-w momencie kiedy ktoś klika na "odpowiedz" i zaczyna pisać wiadomość w danym temacie
-ktokolwiek wejdzie na ten temat, zobaczy mały napis "odpowiedź jest pisana przez..."
Nie ograniczało by to możliwości odpisania ale dawało by do myślenia - jeżeli widzę że 3 osoby piszą odpowiedź na pytanie typu "co to za bład" - wiem że prawdopodobnie nie będę się już musiał wtrącać.
scanner
Jestem na NIE.
Nie wnosi to niczego nowego. jeśłi odpowiedzi się powtarzają, zawsze można zgłosic wątek do moderacji (np. "Proszę o usunięcie mojego posta")
Cudi
Już kilka razy zdarzało mi sie że dawałem odpowiedz, a po napisaniu odpowiedzi było już kilka nowych postów smile.gif Kilka razy musiałem usunąć posta, bo sie poprostu powtarzał. Myśle że taki dodatek byłby praktyczny, i mam nadzieje że uda sie go wprowadzić.
kubatron
Nielepij napisać mod który będzie na żądanie użytkownika wysyłał mu linki do tematów nowych i nieprzeczytanych :?:
DeyV
ech... kubatron - jak zawsze na temat...

hmm - pomysł ciekawy.
Konieczne by było tylko kilka dodatkowych założeń:
- jeśli ktoś nacisnął button a jednak w ciągu np. 10 min nie napisał posta - napis znika
- warto by było liczyc osoby któe w ciagu 10 min zadeklaowały chęc pisania w tym temacie, a jeszcze nie wysłały posta.

Co prawda nie wiem, jak by to się sprawdziło, ale pomysł mi sie podoba.
spenalzo
Eee mi sie nie podoba - gdyby to było na bieżąco to może jeszcze, ale jak z 10 min opóźnieniem to darujmy sobie.
DeyV
A powiedz mi, jak ty to widzisz 'na bieżąco' questionmark.gif Bo ja nie wiem - może sie nie znam, ale tak jakoś mi sie wydaje, że w php nie da sie tak... tongue.gif
Foxx
To może: "x minut temu y zaczął pisać odpowiedź"
Wnioski można wyciągnąć
"20 minut temu gość zaczął pisać odpowiedź" smile.gif
spenalzo
Cytat
A powiedz mi, jak ty to widzisz 'na bieżąco' questionmark.gif Bo ja nie wiem - może sie nie znam, ale tak jakoś mi sie wydaje, że w php nie da sie tak... tongue.gif

No właśnie w tym problem, że się nie da... A jak jest opóźnienie to jest to dla mnie niepotrzebny bajer smile.gif

PS Moj 3000 post smile.gif
BzikOS
Cytat
jeśłi odpowiedzi się powtarzają, zawsze można zgłosic wątek do moderacji (np. "Proszę o usunięcie mojego posta")

Swoje posty można samemu kasować - nie trzeba zgłaszać o tym moderatorowi smile.gif
DeyV
o ile jeszcze nikt nie napisał niczego po nim...
spenalzo
Cytat
Swoje posty można samemu kasować - nie trzeba zgłaszać o tym moderatorowi smile.gif

:^o
Nie, jeżeli jest po nich odpowiedź. A że jesteś moderatorem to masz inny punkt widzenia tongue.gif
Fo
hmm odnosnie tego pomyslu ze kiedy ktos klika na "odpowiedz" to pojawia sie maly napis... hmm a co bedzie jak z 20 osob bedzie chcial sobie odpisac i kliknie, a pozniej jeszcze pare ? to forum w ktora strone sie rozjedzie ? smile.gif

ja jestem na nie, poniewaz co to komu daje ? jakie jest sensowne zastosowanie takiego moda ? ile ono wnosi ? niezapomnijcie tez ze forum chyba jak dla mnie chociaz to nie ma byc chyba jak choinka swiateczna opakowana bombkani, lancuchami itp itd i jeszcze czubek na gorze laugh.gif aplikujmy do systemu modyfikacje ktore ulatwiaja sprawne poslugiwanie sie forum i umilaja userowi korzystanie z niego... ale bez przesad.

jak dla mnie to modek bez zastosowania, chyba ze oparlo by sie go jakos na JS i pokazywal by realna liczbe osob ktorzy w adresie maja napisane "?mode=reply&t=biezacy_temat" bo jesli mialo by to robic php no to troche kiszka, a tak wogole to juz zasadzil bym taka opcje jakbym mial mozliwosc napisania tego w xul smile.gif
menic
A ja jestem na nie. Przeciez nie zawsz ktos kto pisze musi miec takie samo zdanie jam my. Dla mnie zbędny bajer. tongue.gif
Cudi
W sumie to przekonaliście mnie. Co za dużo modów to nie zdrowo. Pozatym zazwyczaj (99%) zdążymy powtarzającego sie posta usunąć sami.
Foxx
Cytat
A ja jestem na nie.

tak jakby wielu było na tak biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.