Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Strona widoczna tylko po zalogowaniu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ArekJ
Witam mam skrypt logowania i chce aby strona test.php była widoczna po zalogowaniu, a jeśli ktoś się nie zalogował to pokazuje np. Strona widoczna dopiero po zalogowaniu. Zależy mi, żeby to było oparte o sesje(żeby po np. 30min wygasało). Można prosić o link do jakiegoś tutoriala jak to zrobić, albo dokładny opis?
Maxik
Poszukaj sobie o sesjach i tam pokombinuj z czasem ważności, a do sprawdzania użyj np.
  1. <?php
  2. if(isset($_SESSION['sesja'])){
  3. //strona
  4. } else {
  5. echo "Zaloguj się!";
  6. }
  7. ?>
ArekJ
Dobra zrobiłem wszystko i niby wszystko ziała, ale nie wiem czy poprawnie sprawdzam czy jesteś zalogowany czy nie(niby wszystko działa, ale jakoś dziwnie wygląda skrypt smile.gif )

1. <?php
  2. ?>
  3. <!DOCTYPE html
  4.    PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
  5.    "htt://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
  6. <html xmlns="htt://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="pl" lang="pl">
  7. <head>
  8.    <title>Test</title>
  9. </head>
  10. <body>
  11. <?php
  12. if($_SESSION["zalogowany"]){echo "Masz tuta dostęp gratulacje&nbsp:)"; exit();}
  13. if($_SESSION["zalogowany"]==0){echo "nie masz dostępu do tej części witryny. <a href='index.php'>Zaloguj się</a></body></html>"; exit();}
  14. ?>

czy to jest poprawne?
Maxik
Jeśli działa to tak, ale zmień z $_SESSION["zalogowany"]==0 na !isset($_SESSION['zalogowany'])
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.