Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Edycja newsów
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
solandsol12
Witam,

mam mały problem, tworzę aktualnie edycję do mojego skryptu newsów i nie chce mi wyświetlać nic w okienku edycji newsa, oto kod PHP:

//link odpowiedzialny za pokazanie okienka edytuj

1. <a href="<?php echo'dodaj_news.php?newsy=edytuj&id='.$row['id'].''?>"onclick="pokazAlboUkryj('lista3'); return false;">[Edytuj]</a></a>

// $_get['edytuj]

1. <?php
  2. if ($_GET['newsy']=='edytuj') {
  3.  
  4.                $id=$_GET['id'];
  5.                $link=mysql_query("SELECT * FROM newsy WHERE id='$id'");
  6.                $row=mysql_fetch_array($link);
  7.  
  8.                echo 'Edytuj : <br/><br/>
  9.                
  10.                <form method="POST" action="admin.php?newsy=wyedytuj&id='.$row['id'].'">
  11.                    <table border="0" width="100%">
  12.                        <tr>
  13.                            <td>T:</td>
  14.                            <td><input type="text" name="tytul" size="64" value="'.$row['tytul'].'"></td>
  15.                        </tr>
  16.                        <tr>
  17.                            <td>Tre&#347: </td>
  18.                            <td><textarea rows="5" name="tresc" cols="42">'.$row['tekst'].'</textarea></td>
  19.                        </tr>
  20.                        <tr>
  21.                            <td> </td>
  22.                            <td><input type="submit" value="Edytuj !"></td>
  23.                        </tr>
  24.                    </table>
  25.                </form>';
  26.             }
  27. ?>

Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
Spirit86
a jesteś połączony z bazą danych? mysql_connect" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
solandsol12
Tak winksmiley.jpg
skowron-line
Konsola błędów JS nic nie pokazuje??
Spirit86
opisz co się dzieje, przechodzi w ogóle to innego pliku po kliknięciu edycja?

1. <a href="dodaj_news.php?newsy=edytuj&id=<? echo $row['id']; '?>" onClick="pokazAlboUkryj('lista3'); ">[Edytuj]</a>

onClick="pokazAlboUkryj('lista3'); return false;" - jak dodajesz to false to nie strona nie załaduje się smile.gif
solandsol12
To jest ten sam plik. Konsola nie pokazuje żadnych błędów.
Spirit86
Co nie zmienia faktu, że link jest zły. Odświeża okno? Popraw na ten co Ci dałem.
solandsol12
Niestety nic to nie dało.
Spirit86
Cytat(Spirit86 @ 28.09.2008, 16:38:50 ) *
Co nie zmienia faktu, że link jest zły. Odświeża okno? Popraw na ten co Ci dałem.

Daj jakiś link ewentualnie...
My tu nie wróżymy z fusów.
solandsol12
Tak, odświeża , lecz okienko jest oparte na skrypcie zwijania i rozwijania i po odświeżeniu te okienko się zwija, gdy kliknę na edytuj pokazuje się treść, lecz znowu odświeża i znowu okienko się zwija .. i tak w kółko

gdy odświeży za pierwszym razem to tekst jest widoczny, lecz gdy kliknę np. na inną zakładkę w panelu a potem wrócę znowu do edycji tekstów to już po kliknięciu na edytuj znowu wyskakuje puste okienko.
Spirit86
Czyli wyświetla się formularz a nie ma w nim danych? Sprawdź mysql_error() i sprawdź czy są jakieś dane.

1. <?php
  2. $id=$_GET['id'];
  3.               $link=mysql_query("SELECT * FROM newsy WHERE id='$id'");
  4.               $row=mysql_fetch_array($link);
  5.  
  6.  
  7. //sprawdzenie danych
  8. echo "SELECT * FROM newsy WHERE id='$id'<br />";
  9. echo '<pre>';
  10. print_r($row);
  11. echo '</pre>';
  12. ?>
solandsol12
Pokazało dane nawet jak wklepałem return i false do linka i przestało odświeżać, lecz gdy przejdę do innej zakładki w panelu admina a potem wrócę do tej z edycją treści to już nie wyświetla tych danych, natomiast gdy znów usunę return i false i odświeżę stronę to pokaże dane, lecz tutaj sytuacja sie znowu powtarza bo jak przejde do jakieś zakładki to juz w edycji danych nie wyświetla tych danych , i tak cały czas na odwrót
Spirit86
Nie wiem czy przechodzenie między tymi zakładkami odbywa się ajaxem czy nie, bo jak nie i odświeżasz każdorazowo stronę to dane post/get są usuwane po przejściu do innej strony.
solandsol12
Funkcja pokaż albo ukryj wygląda następująco :

function pokazAlboUkryj(co) {
var obiekt = document.getElementById(co);
if (obiekt.style.display == 'block') {
obiekt.style.display = 'none';
} else {
obiekt.style.display = 'block';
}
Spirit86
tak się nie dogadamy... Zrób screena, jak już nie chcesz wrzucić na serwer, tej strony czy coś to zobaczymy o co chodzi.
solandsol12
Poradziłem sobie już winksmiley.jpg, a więc nie skorzystałem z opcji rozwijania i zwijania okienka, po prostu usunąłem opcje onClick="pokazAlboUkryj('lista3'); "

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.