Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z skryptem SMS Premium...
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Bartasss
Witam wszystkich, przyznam bez bicia że na PHP się za bardzo nie znam a co mogłem to spróbowałem i problemu rozwiązać nie mogę mad.gif .
Jest skrypt który ma za kod SMS z dotpay ładować tzw. punkty premium do bazy MySQL. Sam skrypt pewnie działa, ale mi się sama strona nie otwiera, i nie mam pojęcia dlaczego. Czy ktoś mi może realnie pomóc?
Oto jak 'wygląda' strona podczas próby otwarcia w jakikolwiek sposób...
wlamywacz
Słownik angielsko-polski i na przedszkole.
Cezar708
PHP to śmieszna język. Nie inicjują się zmienne w skryptach, ale z racji, że jest to PHP to na 90% jestem przekonany, że nie ma to znaczącego wpływu na działanie skryptu.

spróbuj na początku skryptu dać linijkę:

1. <?php
  2. error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE);
  3. ?>

a najprawdopodobniej wystarczy.

dodam, że piszę Ci takie rozwiązanie tylko dlatego, że jak napisałeś: "na PHP się za bardzo nie znam" normalnie ten skrypt powinno się poprawić i nie powinno się dopuszczać do takich komunikatów

Pozdrawiam
Cezar708
Bartasss
Zrobiłem co powiedziałeś, i strona się owszem wyświetla ale...delikatnie mówiąc...jest rozwalona, co do PHP to praktycznie wcale się nie znam wstydnis.gif , pokażę jednak jak to wygląda teraz:

Chyba nie potrzeba komentarza, dodam tylko że ten sam efekt otrzymywałem po zmianie rozszerzenia z .php na .html, z czego wynika, że praktycznie nic to nie dało, czy są jakieś inne propozycje, bo z tego co mi wiadomo skrypt ludziom działa dlaczego mi nie? Będę wdzięczny jeśli ktoś to rozwiąże. rolleyes.gif
Cezar708
kolego na 100% nie używasz serwera www. Kody PHP tego wymagają, poszukaj na orum jak zainstalować serwer www (tematów wuchta).

Widzę, że używasz Windowsa, więc na Twoje potrzeby myślę, że idealnym rozwiązaniem byłby AppServ... chyba, że masz zainstalowany już jakiś serwer www.

zmiana rozszerzenia php na html jest niedopuszczalne (przy standardowej konfiguracji serwera). Również umieszczenie plików PHP i odpowiedni adres URL wywołania w przeglądarce jest nie bez znaczenia.

Pozdrawiam
Cezar708
Bartasss
Trochę zgłupiałem przyznaję, mam XAMPP dlatego nie rozumiem dlaczego mam instalować coś jeszcze... blinksmiley.gif

Added: inne strony śmigają jak należy...
Cezar708
przyznam szczerze, że nie wiem co masz za interpretator skrytpów PHP, jednakże screenshoty, które zamieściłeś w przedostatnim poście jednoznacznie wskazują, że pliki PHP nie są interpretowane.

To wygląda jakbyś w przeglądarce wpisał adres c://xamp/htdocs/index.php zamiast na przykład http://localhost/index.php

Pozdrawiam
Cezar708
Bartasss
Dobra poradzilem sobie haha.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.