Mam taki oto kod:
<?php $c = curl_init(); curl_setopt($c, CURLOPT_URL, 'www.serwer.com/login.do'); curl_setopt($c, CURLOPT_POST, 1);//przesylamy metodą post curl_setopt($c, CURLOPT_POSTFIELDS, 'username=login&password=haslo'); //dane do wyslania curl_setopt($c, CURLOPT_HEADER, 1); curl_setopt($c, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1); $page = curl_exec($c); curl_close($c); ?>
I zamiast otrzymać w wyniku echo $page; stronę po zalogowaniu dostaję taki oto tekst:
CODE
HTTP/1.1 302 Moved Temporarily Server: Apache-Coyote/1.1 Set-Cookie: JSESSIONID=75D0438CBE33173C350D0896E69CFC84; Path=/serwer Location: http://serwer.com:8080/serwer/myAccount.do;jsessionid=75D0438CBE33173C350D0896E69CFC84 Content-Type: text/html Content-Length: 0 Date: Tue, 30 Sep 2008 16:43:15 GMT
*serwer to po prostu nazwa serwera
Co może powodować takie zachowanie?
curl_error i curl_errno niczego nie zawracają.
Mam jeszcze w związku z tym problemem jedno pytanie.
Dopiero po zalogowaniu się na powyższej stronie na 3 innych wyświetlane są pewne informacje, które chciałbym wysyłać do siebie sms'em co około 5h(wysyłanie już mam zrobione).
Dane te wyciągane byłyby za pomocą explode.
Czy można jakoś "oszukać" te 3 strony tak żeby myślały że jestem zalogowany? Myślałem tu o curl_multi_init ale nie wiem czy to dobra droga.
Pozdrawiam
Chyba rozwiązałem sprawę.
Wygląda na to że wszystko jest OK.
Dodałem do pierwszego skryptu kilka linii odpowiedzialnych za "przedstawianie się" przeglądarki oraz pobieranie,zapisywanie i wysyłanie ciasteczek i wszystko śmiga.