Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony]Poczatki problem z aseektem
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
toch18
Witam

A miało być taki pięknie... jaki mi poradziliście zaczołem robić obie ten tutorial Askeeta i zaczeło mi sie to podobac skumałem to co bylo po drodze i wszystko zaczyna miec sens ale jest pewna zapora:

kiedy wywoluje polecenie
symfony cc frontend config" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual

to pisze ze mam za duzo argumentów no to pisze
symfony cc" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual

niby wyczyściło cache ale gdy wchodz tak jak karzą na askeet/question jest wszystko ladnie tabelka question i przycisk create ale gdy klikam na create wyskakuje bład serwera [php]
500 Internal Server Error" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual

myślalem ze to przez mod_rewrite ale mam na bank właczone bo stworzylem sobie przykladowy plik .htaccess i trybi ...

czy to możliwe ze mam wersje 1.1 i to powoduje ten bład??

bardzo prosze o pomoc

tak faktycznie problem wystepuje wersji 1.1 chociaz głowy sobie uciac nie dam ze o nie jest wina symfoclipsa bo jezeli inicjuje projekt to calkiem mozliwe ze tez robi z tego 1.1
kwiateusz
masz najnowsz sf? tj. 1.1.4? bo pamietam ze w changlogu ktorejs wersji byłw poprawka własnie z czyszczeniem cachu
destroyerr
Problem jest oczywisty. Askeet jest dla wersji 1.0 a Ty masz 1.1.
W nowej wersji wywołanie wygląda inaczej, zresztą pewnie zobaczyłeś, bo zaraz pod błędem znajduje się format wywoływania polecenia. Jednak dla pewności przykład:
Kod
symfony cache:clear --app=frontend --type=config

Na przyszłość w razie problemów z jakim kolwiek poleceniam, warto wykonać:
Kod
symfony help cache:clear

Od razu wszystko jest jaśniejsze.

Jeśli chodzi o błąd 500 to nie zrozumiałem, czy pokazuje Ci go apache czy symfony.
No i nie wiem też w jakim środowisku uruchamiasz. Domyślam się, że w prod, w takim razie polecam zmienić na dev żeby poznać rzeczywistą przyczyną pokazywanego błędu.

kwiateusz wersja 1.1.4 to jedyna z wersji, która nie ma żadnej poprawki z cache tongue.gif wszystkie poprzednie mają. W 1.1.4 chodzi o bezpieczeństwo, szczegóły na blogu.
toch18
tak bład tkwil w spsobie czyszczenia cache gdyz samo poecenie nie wystarczylo
Kod
symfony cc

w wersji 1.0 jest wszystko poprawnie ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.