PlayKiller
16.10.2008, 18:40:34
Witam, mam pytanie. Chodzi o to jak zrobić w PHP skrypcik który sam bym uruchamiał który robi coś takiego? :
1. Wchodzi na daną stronę sklepu internetowego z mojego linku co podam do konkretnego działu.
2. Kopiuje opis krótki przedmiotu, długi, zdjęcie i usuwa z opisów linki
3. Dodaje te dane na stronę mojego sklepu przez panel admina - do odpowiedniego działu etc.
4. Gdy doda 1 przechodzi do kolejnego aż zaczną się powtarzać.
Widziałem już kiedyś takie coś. Proszę o pomoc, w późniejszym czasie mogę się odwdzięczyć w postaci finansowej.
PS. Moja 1 strona to sklep internetowy na bazie SQL, a druga to zwykłe byle co bo zapisuje się w plikach na stronie. Bez SQL. Chce taki automat bo zanim ja to dodam do 2 sklepu to rok minie ;P
lukas_nowicki
16.10.2008, 19:05:09
Powinieneś zainteresować się biblioteka cUrl(); - dzięki niej połączysz się z dowolna strona i będziesz mógł pobrać odpowiednie dane
PlayKiller
17.10.2008, 11:40:27
Bardzo mi wyjaśniłeś... Mógłbyś stworzyć coś takiego?? Jak już wspominałem jak tylko coś sklep zarobi na nowym hoscie to zapłace
Możecie mi pomóc? To bardzo ważne, na razie jako zapłatę mogę umieścić mały baner w stopce.
mike
17.10.2008, 11:44:40
Jak za małe bannery w stopce będzie można kupic chleb to Twoja "oferta" będzie poważna.
Na razie jest żenująco śmieszna i zamykam wątek.
Możemy Ci pomóc tego się nauczyć, po to jest to forum.
Ale tylko do nauki. Jeśli masz ludzi tu obecnych za darmowych frajerów to pomyliłeś się.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.