Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Panel do gry - błąd!
Forum PHP.pl > Forum > PHP
IGTA
Witam, poprosiłem kolegę aby zrobił mi malutki panel do gry by była tylko opcja " Włącz " więc zrobił i mam taki błąd, mianowicie chodzi o to że gdy włączę serwer to strona się ładuje cały czas i serwer jest włączony ale gdy wejdę na ten serwer to on pada... kilka razy udało mi się połączyć z serwerem ale i tak po jakiejś minucie padał...

P.S Nie znam się na PHP więc proszę o pomoc.

kod:

Kod
<?php echo '<pre>';
$start = system('/home/*****/domains/*****.pl/public_html/mp/./samp');
echo"$start</pre>";
echo $a;
?>
webdice
Spróbuj uruchomić proces w tle.

1. <?php
  2. $start = system('/home/*****/domains/*****.pl/public_html/mp/./samp &');
  3. ?>

EDIT: Co to za kropka w ścieżce?
IGTA
Zrobiłem tak jak mi podałeś, zamiast tamtego kodu ( mojego ) wstawiłem twój ale ta sama reakcja jest...

Cytat
EDIT: Co to za kropka w ścieżce?

Sam nie wiem smile.gif tak ma być chyba, np jak ja uruchamiam serwer przez putty to wpisuje ./samp &

Proszę o pomoc, może jest jakieś rozwiązanie tego problemu.

P.S Uruchamiam inny serwer przez putty, do tego nie mam dostępu. Muszę mieć panel aby go uruchomić =/
webdice
Spróbuj jeszcze tak:

1. <?php
  2. $start = system('/home/*****/domains/*****.pl/public_html/mp/samp & > /dev/null');
  3. ?>

P.S. Co zwraca zmienna start?
IGTA
Czytałem już o tym w google, próbowałem i nic nie skutkowało..

Edit:

Zrobiłem tak jeszcze raz, i teraz jak dałem " Uruchom " strona się ładuje serwer włączony jest. gdy strona się naładuje i wyskoczy takie coś:

Cytat
Started Server on port: 7777, with maxplayers: 50 lanmode is OFF.

Serwer się wyłącza =/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.