Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL]Appserv + phpMyAdmin - 2.10.3
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Heimdall
Witam właśnie zaczynam zabawę z PHP i mam małe pytanie zainstalowałem sobie na początek Appserv-2.5.10 i mam problem z phpMyAdmin, a dokładnie z użytkownikiem i hasłem,wpisując użytkownika admin loguje się normalnie w panelu ale nie mam żadnych uprawnień do tworzenia nowej bazy a jakich kolwiek zmian,z drugiej strony tworząc nową bazę z MySQL Command Line Client jest on utworzona ale nie widac jej w phpMyAdmin ale głowne pytanie moje czy ktoś wie jakie jest początkowe hasło i użytkownik po instalacji.

Wygląda to tak:
michalkjp
Cytat(Heimdall @ 20.10.2008, 22:07:02 ) *
głowne pytanie moje czy ktoś wie jakie jest początkowe hasło i użytkownik po instalacji.

A czy nie podawałeś go przy instalacji bazy MySQL?
Heimdall
Cytat(michalkjp @ 20.10.2008, 22:15:39 ) *
A czy nie podawałeś go przy instalacji bazy MySQL?

Tak podawałem przy instalacji appsrv hasło i spokojnie mogę wejść przez MySQL Command Line Client do bazy i tam ją utworzyć niestety w phpmyadmin to hasło nie działa,oraz nie widać utworzonej bazy??
marcok
może zaloguj się do phpmyadmin jako root bez hasła questionmark.gif
Heimdall
Cytat(marcok @ 20.10.2008, 22:31:38 ) *
może zaloguj się do phpmyadmin jako root bez hasła questionmark.gif

Zalogowałem sie ale niestety zmieniło się tylko:

Użytkownik: admin@localhost na Użytkownik: phpmyadmin@localhost

i tylko tyle??Dalej nie mam praw do robienia czego kolwiek co_jest.gif
nevt
w MySQL nie ma konta admin tylko jest root, na starcie hasło powinno być puste, chyba że zdefinowałeś hasło w trakcie instalacji....
Heimdall
Cytat(nevt @ 20.10.2008, 22:43:41 ) *
w MySQL nie ma konta admin tylko jest root, na starcie hasło powinno być puste, chyba że zdefinowałeś hasło w trakcie instalacji....

Tak dokładnie jest root i hasło które podałem przy instalacji dzieki serdeczne za podpowiedz pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.