Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Apache i moje IP...
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW > Apache
AnWis
Witam.

Uruchomiłem Apache na WinXP Pro (jeden proces dla portu 80) i w zasadzie chodzi. Dla 'ServerName' wprowadziłem swoje IP -zewnętrzne (przypisane na routerze przez NAT). Na lanie (wewn. IP) wszystko się dobrze zgłasza ale na zewnątrz (I-net) serwer nie jest widziany. Czy ktoś z kolegów domyśla się co żle robię. :-)
GeoS
<VirtualHost xx.xx.xx.xx:80>
ServerAdmin admin@xx.pl
DocumentRoot "xxx"
DirectoryIndex index.php index.html
</VirtualHost>
AnWis
Niestety dalej nic. Dodam tylko, że na IIS odpaliłem FTP (na tym samym kompie) i objawy są takie same. Po wewn. IP na lanie chodzi a na I-necie (na IP z NAT -takim jaki jest widoczny na I-necie) nie... questionmark.gif?
Officerrr
A port masz forwardowny na routerze?
AnWis
Raczej tak. Nawet przy ustawieniu (w NAT) 'Network to single IP' udało się zobaczyć serwer z zewnątrz. Natomiast przy routowniu IP 1:1 (static) bez wyszczególniania portów (czyli powinien przenieść wszystkie 1 do 1) na Lanie zgłasza się a na Necie nie jest widziany. Nie wiem co to może być (maska 255.255.255.255.). Dodam, że strony, DC, inne normalnie chodzą, każdy komp ma swój zewn. IP normalnie rozpoznawany na Necie. Tylko serwery (Apache, IIS) nie odpowiadają na zewnątrz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.