Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Cookies innej strony
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Komikos
Witam

Mam takie pytanko: mam dwie strony np. www.xxx.pl(nie jest to moja strona) i www.yyy.pl(moja strona prywatna) i np. wchodze na strone www.xxx.pl ona mi stawia ciacho np.z moim imieniem:),teraz jak user wejdzie na moją strone(www.yyy.pl) chciałbym aby info z moim imieniem zostało wyświetlone.I tu jest problem jak odczytać ciacho czyjejś strony ?

Pozdrawiam
GeoS
No jest problem, bo sie nie da sad.gif
Komikos
Cytat
No jest problem, bo sie nie da sad.gif

sad.gif( szkoda, chociaż mi ktoś tam gdzieś mówił że można,ale widocznie to była tylko spekulacja.

Pozdrawiam
dragossani
Widziałem gdzieś coś takiego. Niestety nie przypomnę sobie gdzie. Strona była tak skonstruowana, że trzeba było odwiedzić najpierw sponsora, żeby móc ją obejrzeć. Adres sponsora można było wklepać samemu nawet. Strona sponsora wrzucała ciacho (sprawdziłem to) i potem można było wklepać adres strony którą chcesz oglądać i wyświetlała się bez problemu. Teoretycznie jest to nie do zrobienia, bo ciacho jest podpisywane, że pochodzi z danej strony. Jak to było zrobione - nie mam pojęcia. :?
castor
pytales o to juz na Ygregu i ci powiedziano ze jest mozliwosc odczytania innych ciach!
Ja to potwierdzam!!! ...chociazby malym alpetkiem Javy 8)

a sponsor zrobil to prosto smile.gif
mamy strone a.pl i strone sponsor.pl idziesz na strone a.pl ona sprawdza czy masz ciacho "widzial", jesli go nie masz to wywala cie na strone sponsor.pl a tam ustawia ciacho:
setcookie(widzial,"tak",time()+3600,"/","a.pl");

:wink:
dragossani
No racja. Można przecież dowolnie podpisać wysyłane ciacho... biggrin.gif
Ale ze mnie głupiutki miś. rolleyes.gif
Komikos
Cytat
pytales o to juz na Ygregu i ci powiedziano ze jest mozliwosc odczytania innych ciach!
Ja to potwierdzam!!! ...chociazby malym alpetkiem Javy  8)  

smile.gif to już wiem że jest to do wykonania smile.gif ,a teraz pytanie jak to wykonać w php bo niesety jeszcez javy nie znam sad.gif kiedyś napewno się naucze ale teraz wole w php się dokształcać biggrin.gif

Pozdrawiam
castor
w php nie odczytasz czyjegos ciacha!!!
Komikos
Cytat
w php nie odczytasz czyjegos ciacha!!!

sad.gif a masz może jakiś source takiego czegoś w java smile.gif to bym przyspieszył kurs mojej edukacji php i zaczo ł się uczyć jeszcze java biggrin.gif

Pozdrawiam
castor
nie mam,a pisac tez ci nie bede smile.gif

a wogole to....daj se spokuj... po to sa tam jakies dziurawe zabezpieczenia zeby nie mozna bylo odczytac cudzych ciach smile.gif

..hackierku :wink:
GeoS
Cytat

a wogole to....daj se spokuj... po to sa tam jakies dziurawe zabezpieczenia zeby nie mozna bylo odczytac cudzych ciach smile.gif

W mojej poprzedniej odpowiedzi chodzilo mi wlasnie o opcje odczytania w "legalny" sposob obcego ciacha biggrin.gif
olo_b19
O ile dobrze pamiętam to ciacha w taki sposób można odczytać JavaScript'em ...
castor
chial bym to zobaczyc 8)
....a... i nie tylko dla IE :wink:
Seth
Cytat
A cookie is a small piece of information stored by the browser in the cookies.txt file. This property can be used with methods substring, charAt, indexOf and lastIndexOf to determine the value stored in the cookie.

Syntax

document.cookie

Example

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">  
var expression = "mmmm_the_good_chocolate_bits";
today = new Date();
var time = today.toGMTString();
document.cookie = "@" + time + "=" + expression + ";"
</SCRIPT>

tak mozna obluzyc cookie za pomoca JSa ale to metoda na zapisywanie a nie odczytywanie cookie
castor
Cytat
tak mozna obluzyc cookie za pomoca JSa ale to metoda na zapisywanie a nie odczytywanie cookie

biggrin.gif 8O biggrin.gif :wink:

Seth tu chodzi o odczytanie i to nie swoich ciach :wink:
Seth
a... sorry ja tu tylko przejazdem winksmiley.jpg
nie zaglebilem sie w watek i nie zrozumialem o co chodzi :oops:
Komikos
Cytat

biggrin.gif będę próbował aż znajde to lub dojede do tego biggrin.gif biggrin.gif musze być twardy tongue.gif

Pozdrawiam
GeoS
Cytat
biggrin.gif będę próbował aż znajde to lub dojede do tego biggrin.gif biggrin.gif  musze być twardy tongue.gif

Pozdrawiam

Poniewaz zadajesz takie pytanie, to nie sadze, zebys szybko znalazl odpowiedz (a jestem niemal przekonany, ze dlugooo go nie znajdziesz o ile w ogole).
Po prostu jest to specyficzna wiedza dla "specyficznego grona" ludzi, a takie pytania swiadcza o tym, ze nie predko znajdziesz sie w tym "specyficznym gronie".

Mimo wszystko zycze powodzenia w studiowaniu "wiedzy tajemnej".

PS Chyba troche zamieszalem (ach to zmeczenie) :oops:
Komikos
biggrin.gif biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.