Jesli chodzi o ten panel dla klienta to chodzi o to że klient wchodzi na stronke i po podaniu okreslonego loginu ma do dyspozycji szereg informacji na swój temat m.in. sygnał aktualny, ilość ściągniętych/wysłanych danych, wykorzystanie łącza (wykres 24h, miesięczny roczny). Jako system zarządzania klientami w sieci wybrałem Mikrotik. Takie informacje jak podałem wyżej można wyciągnać z niego za pomoca snmp.
Dodatkowo na serwerze(oczywiscie dodatkowy komputer z linuxem na ktorym bedzie cala baza danych itp) ma działać ftp (kazdy klient ma miec wlasny wydzielony obszar) i poprzez panel klient ma mieć mozliwosc zarzadzac sobie plikami - wrzucac je tam i usuwac. Ma miec też mozliwosc sprawdzenia sobie stanu wykorzystania w aktualnej chwili rozmiaru miejsca na ftp(np 4z 10gb) . Pozostaje jeszcze jedna kwestia która musi być zawarta w pracy tj bot (tak to okreslam) ktory bedzie sam sciagal pliki torrent za klient- klient w odpowiednim miejscu w panelu klei link do torrenta a serwer sam go sciagnie i wysle na jego ftp.
Z siecią nie mam problemów ale z tym panelem dla klienta już mam. W ogóle nie wiem jak sie zabrać za ten panel bo nigdy nie pisałem w PHP. Ogólnie programowanie nie jest moja mocna strona.
Prosze nakierujcie mnie jak powinienem zrobić tą prace. Czy może spotkaliście sie z gotowymi skryptami które mozna wykorzystac i połaczyć w jedną całośc? Myśle że takie zarzadzanie ftp to jest podstawa kazdej strony php tylko w ogole nie wiem gdzie szukac takich skryptów.
Moze sie ktoś znajdzie kto pomogł by mi z napisaniem takiego panelu (rownież odpłatnie) albo chociaz na gg/mail/forum.
Przepraszam jeśli pisze głupoty

Pozdrawiam serdecznie

Widze że temat uciekł na dół wiec podbijam