Mam problem z walidacją formularza, mam taką klasę:
<?php class UserForm extends BaseUserForm { const REQUIRED = 'This field is required'; public function configure() { parent::setup(); )); } } ?>
oraz sprawdzanie wysłanego formularza [cała akcja]:
<?php class userActions extends autouserActions { public function executeEdit() { $request = $this -> getRequest(); $this -> user = $this -> getUserOrCreate(); $this -> form = new UserForm(); if(sfRequest::POST == $request -> getMethod()) { $this -> form -> bind($request -> getParameter('user')); //wysłano formularz if($this -> form -> isValid()) { } } //formularz do wyświetlenia $this->labels = $this->getLabels(); } } ?>
Mój problem polega na tym, że według tego tekstu: http://www.symfony-project.org/book/forms/...Form-Validation po nie przejściu walidacji (czyt. pole nick jest puste lub wartość jest krótsza niż 4) automatycznie powinien zostać wygenerowany formularz wraz z komunikatem o błędzie przy polu, którego on dotyczy. Niestety tak się nie dzieje.

Mógłby mi ktoś z tym pomóc? Gdzie mam błąd, ew. w jaki inny sposób wprowadzić walidację formularza dla Symfony 1.1?
Wiem, że ten temat był już wałkowany wiele, wiele razy, niestety nigdzie nie znalazłem rozwiązania mojego problemu.
Pozdrawiam,
Virti