Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony]lista
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Lonas
Mam takie pytanie, tworze sobie liste w ktorej po ID wyswietlaja mi sie dostepne galerie

1. <?php
  2. 'gallery_id'=> new sfWidgetFormPropelSelect(array('model' => 'Gallery', 'add_empty' => true)),
  3. ?>

ustawiam sobie paramter add_empty' => true zeby 1 pozacja listy byla pusta - a jak gdzie moge podac jakas wartosc albo tekst ?

Do listy przekazywane jest ID - a w klasie Gallery dodałem metode __toString
  1. <?php
  2. public function __toString()
  3.  {
  4.    return $this->getTitle();
  5.  }
  6. ?>
destroyerr
Ustaw opcje add_empty dla tego widzetu, a jako jej wartość podaj tekst lub wartość.
Lonas
Czyli tak ? nie mam teraz jak tego sprawdzic bo projekt mam na innym komputerze

1. <?php
  2. 'gallery_id'=> new sfWidgetFormPropelSelect(array('model' => 'Gallery', 'add_empty' => 'jakis tam tekst')),
  3. ?>
destroyerr
Tak, może być w taki sposób. Domyślam się, że formularz masz wygenerowany przez sf więc nie musisz jeszcze raz tworzyć tego widżetu. Możesz się już do niego odwołać w metodzie configure:
  1. <?php
  2. $this->widgetSchema['gallery_id']->setOption('add_empty', 'jakis tam tekst');
  3. ?>

Jeśli jednak źle się domyślam, a o tej możliwości wiesz to przepraszam winksmiley.jpg
Lonas
Dziala, dzieki smile.gif

A taka rzecz - wyciagam sobie z bazy dane do widżeta żeby zrobic liste, dane maja tez taka kolumne jak level, chcialbym teraz zeby w listboksie w zaleznosci od tego levela pojawialy sie wciecia

1. <?php
  2. 'gallery_id'  => new sfWidgetFormPropelSelect(array('model' => 'Gallery', 'add_empty' => 'Galeria nadrzedna')),
  3. ?>

Zrobilem tak, ale nie jest to za eleganckie rozwiazanie, w klasie Gallery w metodzie __toString zrobiłem coś takiego :
  1. <?php
  2. public function __toString()
  3.  {
  4.    $line ='';
  5.    
  6.    for($i=0; $i<$this->getLevel(); $i++)
  7.      $line .='&nbsp;';
  8.    
  9.    return $line.$this->getTitle();
  10.  }
  11. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.