Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem z serwerem?
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
peter001
mam następujące kody php:

w pliku gdzie są czytane komentarze
[php:1:c3e6b7c31f]
extract($_GET);
extract($_POST);
$plik=fopen("/home/piwko/users/piwko.pl/g/gry001/opisy/Opinie/AofE/AofEl.xzsd","r+");
$licz=fgets($plik);
$e=1;
fclose($plik);
while ($e<=$licz){
$plik=fopen("/home/piwko/users/piwko.pl/g/gry001/opisy/opinie/AofE/$e.xzsd","r+");
$login=fgets($plik);
Print("<font color = 'darkmagenta'><font size='5'>$login </font></font><BR><BR>");
$spr=false;
while($spr!=true){
$spr=false;
$opinia= fgets($plik);
Print("<font color = 'blue'><font size = '4'>$opinia</font></font><BR>");
$spr=feof($plik);}
Print("<font size = '5'>----------------------------------------------------------------------------------</font><BR>");
$e++;
}
[/php:1:c3e6b7c31f]

i w pliku wpisującym
[php:1:c3e6b7c31f]
$plik = fopen(" /home/piwko/users/piwko.pl/g/gry001/opisy/opinie/AofE/AofEl.xzsd","r+");
$liczba = fgetc($plik);
fclose($plik);
$plik = fopen(" /home/piwko/users/piwko.pl/g/gry001/opisy/opinie/AofE/AofEl.xzsd","w+");
$liczbaz = $liczba + 1;
fwrite($plik,$liczbaz);
$a = fopen(" /home/piwko/users/piwko.pl/g/gry001/opisy/opinie/AofE/$liczbaz.xzsd","w+");
fputs($a,"$loginrn");
fwrite($a,$Opinia);
fclose($a);
[/php:1:c3e6b7c31f]

u mnie na komputerze na krasnalServ działa, a na piwko.pl nie dlaczego
djpeterek
a chmod ustawiles questionmark.gif
peter001
ustawiłem:(
peter001
Z tym sobie już poradziłem(a raczej skorzystałem z innego forum!

Jest jeszcze jeden malutki problem
Wyskakuje mi błąd:
Warning: fopen( /home/piwko/users/piwko.pl/g/gry001/opisy/Opinie/AofE/AofEl.xzsd): failed to open stream: No such file or directory in /home/piwko/users/piwko.pl/g/gry001/opisy/dodajAofE.php on line 9
mimo że plik znajduje się na serwerze w tej lokalizacji
krysk
Czy aby napewno nazwa jest identycznaquestionmark.gif? Wydaje mi się, że nie winksmiley.jpg
peter001
jedyna rużnica to wielkość O w "Opinie" co zauważyłem wcześniej i już poprawiłem sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.